Zacht van binnen en knapperig van buiten. Maar dat niet alleen, deze chocolade banaan lollies zijn super makkelijk én een feestje om te maken. Leuk als alternatief voor een toetje of als lekker tussendoortje. De bananen dip je in gesmolten chocolade en kun je daarna met alles wat je lekker vindt – én wat er leuk uit ziet – versieren. Gezonde versiersels zoals nootjes en kokosrasp, of iets minder gezonde maar wel mooie versiering zoals gekleurde snoepjes of mini M&M’s.
Benodigdheden (voor c.a. 8 banaan lollies):
- 2 bananen
- 50 gram pure chocolade
- Garnering: fijngemaakte (macademia of pistache)nootjes, kokosrasp of kleine snoepjes
- Stevige prikkers
To do’s:
1. Smelt de chocolade au bain-marie. Snijd in de tussentijd de bananen in gelijke stukken, c.a. 4 per banaan. Verdeel de garnering – bijvoorbeeld kokosrasp en/of fijngemaakte nootjes – op aparte bordjes en zet dit klaar. Zet ook een bord bekleed met bakpapier klaar om de chocolade banaan lollies straks op te leggen.
2. Steek in ieder stuk banaan een prikker. Dip de banaan daarna voorzichtig in de gesmolten chocolade. Laat de chocolade een klein beetje boven de pan uitlekken. Stooi tenslotte wat garnering over de chocolade heen en leg de lollies op het bakpapier.
3. Zet de banaan lollies voor minimaal 1-2 uur in de koelkast totdat de chocolade hard is. Serveer de lollies rechtstreeks vanuit de koeling. Je kunt ze daarna nog 1 à 2 dagen in de koelkast bewaren.
Sammie van Dieren Ik 15 maart 2016
Ik
Heeee Marlieke,
Lekker hoor, leuk idee!
je kan idd meer een zoetere of een gezonde versie maken!
Liefs!
Cotton & Cream Ik 19 maart 2016
Ik
Yep, ideaal toch? Vooral die met nootjes is lekker. Worden ze nog extra knapperig van. Yum! Fijn weekend Sammie, lfs!
Marion van Zutphen Ik 19 maart 2016
Ik
Oooh zo lekker! Deze ga ik even opslaan :)
Cotton & Cream Ik 20 maart 2016
Ik
Leuk Marion, ben benieuwd wat je ervan vindt! Dank voor je reactie :) liefs, fijne zondag!