Frozen yoghurt bites met kokos en framboos

Oh hemeltje, dit is me toch een fijn tussendoortje op een hete zomerdag. Verfrissend, vullend en hartstikke lekker zijn deze frozen yoghurt bites met kokos en framboos. En het leuke is dat je er alle kanten mee op kunt. Maak ze met Griekse yoghurt of kokosyoghurt en voeg er vruchtjes en eventueel wat noten aan toe, alles wat jij maar lekker vindt. Zet dit romige mengsel een paar uur in de vriezer en voilà, je tovert zo deze gezonde en lekkere “ijs koekjes” (want zo zou je ze ook kunnen noemen) op tafel. Ze doen het trouwens ook goed als verfrissend toetje. Hieronder vind je het recept!

En je mag ze eten hoe je wilt: bijten, likken of laten smelten, álles is bij deze frozen yoghurt bites toegestaan. Eten zonder je vingers erbij af te likken is zelfs erg lastig, serveer ze dus met servetjes. Vind je dat maar een gedoe, dan kun je het yoghurt mengsel natuurlijk ook in ijsvormpjes gieten.

Benodigdheden (voor c.a. 8-10 stukken):

  • 400-500 ml kokosyoghurt – van Abbot Kinneys is het lekkerst (alternatief: Griekse yoghurt)
  • Handje bevroren frambozen (of ander bevroren fruit)
  • 1-2 eetlepels honing
  • Kokosrasp
  • Eventueel: ongezouten pistachenootjes gehalveerd
  • (Flexibele) ovenschaal van c.a. 15 – 22 cm bodem oppervlakte

Tip: Niet zo gezond, wel erg lekker: voeg kleine stukjes (witte) chocolade toe!

To do’s:

1. Meng de yoghurt, het fruit en eventueel de noten in een kom (houd wat fruit/noten over voor de garnering) en voeg 1 eetlepel honing toe. Proef even en voeg naar smaak meer honing toe, wanneer je van zoet houdt.

2. Wanneer je geen flexibele ovenschaal hebt, bekleed de vorm dan eerst met plastic folie, zodat je het ijs er later makkelijker uit kunt halen. Giet het yoghurtmengsel daarna in de vorm en strijk mooi glad. Verdeel daarna nog wat fruit (en nootjes) aan de bovenkant ter decoratie en druk ze zachtjes in het mengsel.

3. Zet het yoghurt ijs minimaal 4 uur in de vriezer. Haal het er daarna uit en breek of snijd in grove stukken of repen. Leg op een schaal om te serveren en strooi er wat kokosrasp overheen.

4. Serveer je de frozen yoghurt bites aan je gasten? Laat ze dan eerst 5 minuutjes staan zodat het ijs iets zachter wordt, maar ook niet veel langer want het smelt snel (vingers likken mag!). Wil je de bites bewaren voor later, om er steeds een als tussendoortje te eten? Doe ze dan in een afgesloten bewaarbakje en zet terug in de vriezer.

Meer inspiratie voor lekkere, makkelijke en gezonde tussendoortjes? Zie dan deze link voor het hele overzicht met recepten!

 

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream.

Geen reacties

Reactie plaatsen