Appel-kruimeltaart, wie was hier vroeger niet gek op? Misschien wel de goedkoopste taart die verkrijgbaar was maar o-zo lekker. Nu kun je een crumble heel simpel zelf maken. Zonder een vette deegbodem, maar mét vers fruit en een krokant kruimel-laagje nog hartstikke gezond ook.
Hier vind je het recept voor een gezonde crumble met appel en rood fruit. Het laagje is gemaakt van onder andere amandelmeel, havermout en kokosrasp. De appel geeft een bite, terwijl door het rode fruit (dat in de oven smelt) een zoet-zurig sausje ontstaat. Heel lekker als toetje of tussendoortje. Of wat dacht je als ontbijt, een feestje om de dag mee te beginnen! Je hoort het, eigenlijk kun je er alle kanten mee op. Twee woorden: maken dus.
Benodigdheden (voor 2 personen)
- 3 eetlepels amandelmeel
- 3 eetlepels havermout
- 1 eetlepel kokosrasp
- 20 gram kokosolie
- Flinke scheut honing
- 1/2 appel
- 200 gram vers rood fruit, zoals bramen, aardbeien, framboos of rode besjes
- Kokosyoghurt (de biologische van Abbot Kinney is heel lekker)
TIP: Houd je niet van kokos? Laat de kokosrasp weg, gebruik boter in plaats van kokosolie en voeg wat kaneel toe aan het fruit. Hierdoor krijgt het recept een iets warmer tintje! Serveer met kwark.
To do’s:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe daarna de amandelmeel, havermout, kokosolie (fijngemaakt/verbrokkeld of gesmolten), kokosrasp en honing in een kom en mix door elkaar. Kneed dit daarna tot een kruimelig deeg.
3. Snijd de appel in blokjes en doe dit samen met het andere fruit in de ovenschaal. Je kunt een grote ovenschaal of kleintjes gebruiken.
4. Verdeel daarna de crumble over het fruit en zet de schaaltjes voor c.a. 15-20 minuten in de oven, totdat er een mooi bruin laagje op de crumble ontstaat.
5. Serveer de crumble met een flinke schep kokosyoghurt bovenop en garneer met wat fruit.