Wanneer ik in buitenland ben, doe ik altijd inspiratie op voor nieuwe, lekkere en gezonde gerechten. In Nicaragua ben ik bijvoorbeeld geïnspireerd geraakt door de heerlijk frisse salsa’s waarmee je vrijwel alles wordt geserveerd. Voor dit visgerecht heb ik een salsa gemaakt van onder andere avocado’s, rode ui, koriander en tomaat. Het recept vind je hieronder. Deze tomatensalsa is super simpel om te maken en ook dit kun je overal bij serveren, als gezonde dip of saus. De combinatie met witvis, in dit geval kabeljauw, vind ik persoonlijk het lekkerste! Ik ben benieuwd wat jij van dit recept vindt. Het is in ieder geval één van mijn favorieten!

  • 2 stukjes kabeljauw of ander witvis (c.a. 250 gram)
  • 150-200 gram zilvervlies rijst
  • 1 avocado
  • 2 tomaatjes
  • Een paar blaadjes verse koriander
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 groene peper
  • Citroensap
  • Verse peper en zout
  • Olijfolie om te bakken

To do’s:
Zet een pan met water op het vuur en kook de rijst zoals staat omschreven op de verpakking. Kruid de kabeljauw met wat peper en zout. Bak de vis in c.a. 8 minuutjes met een klein beetje olijfolie zachtjes gaar. Snijd in de tussentijd de tomaat en avocado in blokjes. Snijd ook de groene peper, rode ui en koriander fijn en doe dit samen met de tomaat en avocado in een mengkom. Voeg hier wat citroensap aan toe. Meng het geheel goed door elkaar en voeg naar smaak eventueel nog wat peper en zout toe. Giet de rijst af en breng wat rijst aan in het midden van de borden. Breng hier overheen een laag van de tomaatsalsa aan en leg daar bovenop de kabeljauwfilet. Maak het gerecht af met een blaadje koriander of een stukje gebakken banaan.

Kabeljauw en tomatensalsa

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream.

Geen reacties

Reactie plaatsen