KROKANTE KIP MET COUSCOUS EN MANGO CHUTNEY

Geloof je me wanneer ik zeg dat dit de meest krokante kip is die je ooit hebt geproefd? Daarnaast is het verrassend simpel om deze kip klaar te maken! Hiervoor heb je enkel wat yoghurt nodig en fijngemaakte cornflakes of panko die de kip super crispy maken.

Wanneer je nog nooit van panko hebt gehoord, dit is Japans broodkruim en kan als alternatief voor paneermeel worden gebruikt. Het is te koop bij de toko. Deze malse kip in een krokant jasje is heel lekker in combinatie met couscous en een zoete mango chutney, en behoort daarmee zeker tot een van mijn favoriete gerechten. Maar je kunt de kip natuurlijk ook apart eten, met een lekker chili-dipsausje als snack in het weekend. Hieronder vind je het recept. Laat je me weten wat je van dit gerechtje vindt?

Benodigdheden (voor 2 personen):

Krokante kip

  • 2 kipfilets (c.a. 300-350 gram)
  • 100 gram cornflakes of panko
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Ovenschaal

Couscous:

  • 200 gram couscous
  • Eventueel: kippenbouillon
  • 2 bosuitjes
  • Verse koriander
  • Fetakaas
  • 1/2 gegrilde courgette
  • 10-12 kleingesneden cherrytomaatjes
  • Limoensap

 Mango chutney:

  • 1 mango
  • 1/2 rode peper
  • 1-2 cm verse gember of scheut gembersiroop
  • Peper en zout

To do’s:
1. Verwarm de oven voor op 220 graden en zet drie bordjes klaar. Op het eerste bordje schep je wat yoghurt, op smaak gebracht met peper en zout. Op het tweede bordje verdeel je de fijngemaakte cornflakes (maak de cornflakes fijn met de hand, het mag geen poeder worden!) of panko. Op het derde bord leg je de kipfilet.

2. Snijd de kipfilet in repen van c.a. 2-3 cm dik. Leg de kip daarna in de yoghurt en zorg ervoor dat de kip overal bedekt is met een laagje yoghurt. Haal de kip daarna voorzichtig door de panko of cornflakes en zorg ervoor dat de kip goed en gelijkmatig gepaneerd is. Leg alle gepaneerde kipstukjes in een met olie ingevette ovenschaal.

3. Zet de kip voor 15 minuten in de oven en draai de kipstukjes na 10 minuten om. Controleer tussentijds even of de krokante laag niet te donker wordt (een beetje is geen probleem) en zet de oventemperatuur in dat geval iets lager.

4. Bereid in de tussentijd de couscous zoals staat omschreven op de verpakking, bij voorkeur met kipbouillon voor extra smaak. Snijd de courgette in plakjes en grill deze een paar minuten met wat olijfolie en een snufje zout in de pan.

5. Schil de mango, snijd het vruchtvlees in zo klein mogelijke stukjes en mix dit samen met het fijngesneden rode pepertje (zonder zaadjes), vers geraspte gember of een scheut gembersiroop en wat peper en zout. Je kunt ook een foodprocessor/keukenmachine/staafmixer gebruiken voor een iets fijnere mango chutney (gaat mijn voorkeur naar uit).

6. Halveer de cherrytomaatjes, snijd de bosui in smalle ringetjes en maak de verse koriander fijn. Snijd ook de gegrilde courgette in blokjes en schep dit samen met de cherrytomaatjes, bosui, koriander en fetakaas door de couscous. Breng de couscous salade op smaak met een aantal druppels limoensap en eventueel wat olijfolie, verse peper en zout.

7. Verdeel de couscoussalade over de borden, leg hier een aantal krokante kipstukjes bovenop en maak af met de mango-chutney. De mango-chutney kun je natuurlijk ook apart serveren. Eet smakelijk!

Krokante kip met couscous

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream.

Laatste reacties

Reactie plaatsen