PREI-WITTE BONEN SOEP MET PARMEZAANSE KAAS

Soep is altijd goed. En iedere keer wanneer ik grote pan met verse soep klaarmaak, verbaast het me hoe simpel het eigenlijk is en neem me dan opnieuw voor om dit vaker te doen. Vandaag staat er daarom weer een lekkere soep in de spotlights. Deze keer een prei-witte bonen soep, afgemaakt met Parmezaanse kaas, dille en gerookte zalm. Vanwege de bonen vult hij erg goed en de prei en verse dille geven de soep een scherpe en kruidige smaak. Je kunt de soep natuurlijk ook goed vegetarisch eten, dan laat je de gerookte zalm weg en voeg je lekker wat extra kaas toe!

Benodigdheden (voor 2-3 personen):

  • 750 ml groentenbouillon
  • 200-225 gram witte bonen (uit blik en uitgelekt of geweekt en voorgekookt)
  • 1 prei
  • Verse dille
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • Eventueel scheut kookroom
  • Gerookte zalm
  • Verse peper en zout
  • Staafmixer

To do’s:
1. Snijd de prei in ringetjes en roerbak de groenten met wat olie in de pan. Voeg daarna 750 liter groentenbouillon toe, breng dit aan de kook en laat de soep nog 10 minuten doorkoken.

2. Zet het vuur laag, voeg de witte bonen, 3/4 van de Parmezaanse kaas en een flinke pluk fijngesneden verse dille toe en warm het geheel een paar minuten op totdat de kaas gesmolten is en de bonen warm zijn gemaakt. Voeg eventueel een flinke scheut kookroom toe wanneer je dit lekker vindt.

3. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg wat verse peper, zout of extra dille toe om de soep op smaak te brengen.

4. Serveer de soep met wat gerookte zalm snippers, extra Parmezaanse kaas en een plukje dille als garnering.

Prei witte bonen soep2

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream.

Laatste reacties

Reactie plaatsen