Vis en vlees een vreemde combinatie? Helemaal niet, de smaken van vis en vlees passen juist heel goed bij elkaar. Wikkel kabeljauw eens in een jasje van Parmaham of bak chorizo krokant en strooi dit over een witvisje heen, zoals ik in dit gerecht heb gedaan. In combinatie met de spinaziesalade met kikkererwten, avocado, zongedroogde tomaat en pijnboompitjes maken dit receptje extra smaakvol en daarmee is dit (sorry, alweer..) een van mijn favorieten. Ideaal voor in de avond, maar ook perfect als lunch. Maken, zou ik zeggen. Ik beloof je dat je er geen spijt van krijgt!
Benodigdheden (voor 2 personen):
- 2 stukken witvis, bijvoorbeeld kabeljauw
- Paar plakjes chorizo
- 1 avocado
- 8-10 zongedroogde tomaatjes
- 200 gram kikkererwten
- 2 handjes verse spinazie
- Verse basilicum
- Handje pijnboompitjes (geroosterd)
- Peper, zout en viskruiden
- Citroensap
- Olijfolie
To do’s:
1. Breng de witvis op smaak met peper, zout en viskruiden en bak de vis met wat olijfolie in c.a. 8 minuten gaar.
2. Snijd de chorizo in kleine stukjes en bak dit in een droge pan krokant. Giet het vocht van de chorizo tussendoor af. Laat de krokante chorizo daarna uitlekken op keukenpapier.
3. Snijd de verse spinazie wat meer fijn en doe dit samen met de kikkererwten in een slakom. Snijd de avocado in blokjes en halveer de zongedroogde tomaatjes. Mix dit voorzichtig door de salade. Breng de salade daarna op smaak met wat olijfolie, peper, zout en wat citroensap.
4. Verdeel de salade over de borden en leg hier de visfilet overheen. Besprenkel de vis eventueel met wat citroensap. Strooi fijngesneden basilicum, de krokante chorizo en geroosterde pijnboompitjes over de salade en klaar is kees!