Soms – vooral in die winterperiode – kun je éven geen koude salade zien. Dan heb je gewoon zin in een warme, stevige lunch. Eentje waarvan je opknapt, een warm gevoel krijgt en extreem geniet. Omdat hij zo mega lekker is. Wanneer je daarnaar verlangt, probeer dan aub deze fan-tas-tische lunch uit. Gebakken champignons, gekarameliseerde ui met honing, roquefort en pistachenootjes: heaven! Ik maakte een klein sprongetje toen ik deze lunch gemaakt en gegeten had, en kon niet wachten om ‘m met je te delen. Dus: hierbij!
Benodigdheden (voor 2 personen):
- 250 gram kastagnechampignons
- 4-6 stengeltjes bieslook
- 1 rode ui
- Honing
- Roquefort (eventueel geitenkaas als alternatief)
- Pistachenootjes
- Olijfolie (of truffelolie: yum!)
- 2-4 speltboterhammen
To do’s:
1. Snijd de kastagnechampignons in grove plakken of stukken. Bak ze met wat olie in de pan, breng op smaak met peper en zout en roerbak ze in 5-10 minuten. Niet al te lang, ze mogen nog lekker stevig blijven. Snijd wat bieslook fijn en voeg dit als laatste toe.
2. Snijd in de tussentijd de rode ui in ringen. Bak de uiringen met een flinke scheut folie en een flinke scheut honing (c.a 2 eetlepels) in een pannetje. Bak de uiringen op laag vuur en onder regelmatig roeren c.a. 5-10 minuten, tot dat de uien zacht zijn en de honing gekarameliseerd en vastplakt. Pas op voor aanbranden.
3. Rooster in de tussentijd de boterhammen. Verdeel de kastagnechampignons, gevolgd door de gekarameliseerde ui. Verbrokkel hier wat kaas overheen en maak het geheel af met wat gehalveerde pistachenootjes.
Morgen weer wat nieuws proberen voor lunch? Hier vind je nog veel meer lunchrecepten ter inspiratie.
Iep Ik 21 februari 2016
Ik
Mmm, dit ziet er heerlijk uit!
Liefs Iep