WOO BROS AMSTERDAM: BEST ASIAN FOOD

Wanneer ik één keuken moet kiezen om de rest van mijn leven van te eten, is daar geen twijfel over mogelijk: de Aziatische keuken. De gekookte aardappels van mijn moeder en goddelijke pasta met truffel van de Italiaan om de hoek ga ik dan best missen, maar winnen het by far niet van de gevarieerde Aziatische keuken. Met haar kruidige, pittige en zoet-zure smaken in groenten, kip, vis en rundvlees. In Amsterdam zijn er een paar restaurants die qua smaak en kwaliteit met kop en schouders boven andere Aziatische eetplekken uitsteken, waaronder Woo Bros. De gerechten zijn hier werkelijk hemels en vervelen nooit. Niet voor niets heeft Woo Bros enorm veel vaste gasten waar ik er één van ben. Lees hieronder mijn review en reserveer binnenkort een tafeltje bij Woo Bros, hier ga je zeker geen spijt van krijgen.

Woo Bros is centraal gelegen, in het Oosterlijke centrum van Amsterdam en om de hoek van het Waterloopplein. Wanneer je het Aziatische restaurant binnenstapt voel je je direct thuis, door het warme interieur, de mix van Aziatische kunst en vintage items en de informele bediening. Woo Bros is overigens een van de restaurants van Casper Reinders, de man die ook Lion Noir, Rose’s Cantina en Bo Cinq op zijn naam heeft staan. Het is een hele leuke plek om met vrienden te eten, niet alleen omdat het een sfeervolle tent is maar ook omdat de Aziatische creaties perfect zijn om te delen en je dus veel verschillende gerechten kunt proeven.

Wanneer je aan een van de gezellige tafeltjes bent aangeschoven, krijg je geen klef brood met smeersels voor je neus, maar heerlijke zoute boontjes (waar ik een tikje verslaafd aan ben) die perfect matchen met een glaasje ijskoude Cava. Het etentje bij Woo Bros begint meteen goed. Ik start met de soft crab roll, een van de meest bestelde gerechten bij Woo Bros en dat is niet voor niets. Goddelijk! Daarna laat ik me verleiden door de zalm sashimi met gember-limoen en avocado. De vis is zó vers en zacht, dat hij haast smelt op de tong. Bij uitstek een van mijn favoriete voorgerechten! Overigens ben ik altijd gek op voorgerechtjes en staat er bij Woo Bros gelukkig veel op de kaart. Het enige nadeel: lastig kiezen, aangezien alles lekker klinkt en lekker ís.

Als tweede gang laat ik me verrassen door de gemarineerde oester met zwarte bonensaus. Het is niet de hemelse marinade die mij overrompelt, maar de oester zelf. Man, dit is de grootste oester die ik ooit heb gezien en gegeten! Wanneer je een oester-lover bent zoals ik moet je deze dus niet vergeten te bestellen, heel lekker! Als hoofdgerecht gaan we voor gebakken gamba’s, geiten-saté  (extreem mals gegaard, enorm lekker) Chinese broccoli (wat qua smaak iets weg heeft van spinazie) en rundvlees gebakken in een “sticky” laagje. Hier kun je bami of rijst bij bestellen, maar vind ik niet nodig. Liever proef ik zo veel mogelijk van de gerechten met vlees, vis en groenten. Overigens zijn de gerechten met (peking)eend ook aan te raden! Als toetje kozen we voor scroppino met lychee ijs en siroop. Yum! Maar de spekkoek bestel ik zéker de volgende keer weer.

De authentieke Aziatische keuken – een mix van Thaise, Chinese, Vietnamese en Japanse gerechten – is gewoonweg goddelijk, ik kan niet anders zeggen. Ieder keer wanneer ik bij Woo Bros ga eten word ik opnieuw verrast door de lekkere smaken en ga ik intens gelukkig naar huis. En dat is genieten van het leven, toch? Reserveer snel een tafeltje, ik beloof je dat je hier geen spijt van gaat krijgen!

Woo Bros
Jodenbreestraat 144, Amsterdam
Tel: 020 428 0488
Website: www.restaurantwoobros.nl

Woo_Bros_Restaurant_Amsterdam

Woo bros Amsterdam review Woo bros Amsterdam review2 Woo bros Amsterdam review3 Woo bros Amsterdam review1 Woo bros Amsterdam review5 Woo bros Amsterdam review4

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream.

Geen reacties

Reactie plaatsen