Een paar weken geleden heb ik het recept gedeeld van een lasagne gemaakt van zoete aardappel (in plaats van pastabladen) en geitenkaas, zie hier: lasagne zoete aardappel. Hierin gaf ik als tip om van de overgebleven zoete aardappel plakjes lekkere, verantwoorde chips te maken. Hier vind je het recept voor deze homemade gezonde chips, welke je met zowel zoete aardappel als rode biet kan maken en onbeperkt kunt eten, yay!
Benodigdheden (voor 1 bakje chips):
- 1 zoete aardappel of rode biet, in zo dun mogelijke plakjes gesneden
- Verse peper, zout, paprikapoeder, oregano en/of rozemarijn (of andere soorten kruiden die je lekker vindt)
- Olijfolie
To do’s:
Kruid de plakjes naar smaak met wat zout, peper en kruiden die je lekker vindt, en besprenkel ze met een klein beetje olijfolie. Niet te veel, anders wordt de chips niet knapperig! Leg de plakken op een stuk bakpapier en bak ze in 10-12 minuten in de oven op 180 graden knapperig. Draai ze eventueel halverwege even om. In een handomdraai heb je heerlijke, verantwoorde chips!
Bron foto: naoki.nl
Pingback:DIP-TIP: GUACEMOLE | Cotton & CreamCotton & Cream Ik 4 maart 2014
Ik
Pingback:DIP-TIP: GUACAMOLE | Cotton & CreamCotton & Cream Ik 11 april 2014
Ik