WORTELSALADE MET KETJAP KIP

Steeds maar die salade met rucola, veldsla of spinazie, dat gaat op een gegeven moment ook maar vervelen. Vul dan eens een salade met kool, als vervanger voor sla! Witte kool, rode kool of spitskool, dit kun je allemaal ongekookt door een salade verwerken en geeft de salade een bite en een extra vitaminenboost. Deze frisse wortelsalade met Chinese kool, gember en cashewnootjes is heerlijk in combinatie met de zoete ketjap kip. En ook niet onbelangrijk: enorm snel klaargemaakt. Hieronder vind je het recept en laat me vooral weten wat je ervan vindt!

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 2 kipfilets
  • 150 gram wortelen (of geraspte worteltjes)
  • 200 gram Chinese kool (bij voorkeur voorgesneden)
  • Ketjap manis
  • Eventueel: kokosbloesemsuiker
  • 1/2 citroen
  • Verse koriander
  • Verse gember (c.a. 1-2 cm)
  • Cashewnootjes
  • 1 bosui
  • Sesamzaadjes
  • Olie om te bakken

To do’s:

1. Snijd de kipfilets in dikke repen en marineer ze met een flinke scheut ketjap (c.a. 3 eetlepels), wat kokosbloesemsuiker (1/2 tot 1 theelepel), verse peper en zout. Bak de kip daarna in een bakpan met wat olie in c.a. 10 minuten gaar.

2. Snijd in de tussentijd de wortelen in hele dunne plakken en vervolgens in reepjes (of gebruik geraspte worteltjes) en doe dit samen met de fijngesneden Chinese kool in een salade kom.

3. Breng de salade op smaak met citroensap, geraspte verse gember, fijngesneden koriander en gehalveerde cashewnootjes. Zet dit even apart en laat de smaken intrekken.

4. Maak de borden daarna op met de wortelsalade. Laat de kip een paar minuutjes afkoelen totdat hij lauwwarm is en verdeel het vlees vervolgens over de salade.

5. Strooi wat sesamzaadjes over de kip en garneer de salade met wat cashewnoten, fijngesneden bosui en eventueel wat extra verse koriander.

 

  Wortelsalade met ketjap kip

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream.

Geen reacties

Reactie plaatsen