Kunnen je voeten wel wat rust gebruiken na al het shoppen en sightseeing en ben je wel toe aan een break van het bruisende stadsleven van Singapore? Dan is de Sunday Champagne Brunch in het Sofitel Singapore Sentosa dé plek om naartoe te gaan. Prachtige gerechten, een free flow aan Taittinger Champagne en dat allemaal met een spectaculair uitzicht op de tropische tuinen en de oceaan. En de kleintjes kunnen ook heel goed mee. Need I say more?
Was het in de Tweede Wereldoorlog nog een Britse verdedigingslinie, nu staat Singapore Sentosa met haar stranden, forten, golfbanen, hotels, resorts en themaparken in het teken van genieten voor jong en oud. En dat allemaal op circa twintig minuten rijden vanaf de binnenstad. Op zondagen biedt het prachtig gelegen Sofitel Singapore Sentosa dé ultieme Sunday Champagne Brunch in restaurant Kwee Zeen. Een scala aan heerlijke gerechten en een free flow aan Taittinger Champagne, terwijl de kleintjes worden vermaakt. En dat allemaal met een spectaculair uitzicht op de tropische tuinen en de oceaan, onder het genot van een koel zeebriesje.
Bigger, better, bolder
Zodra je aankomt bij het prachtig gelegen Sofitel, word je ondergedompeld in een heerlijk ontspannen sfeer en de grandeur die het hotel uitstraalt. Restaurant Kwee Zeen ontvangt je met een glas champagne dus dat begint al goed! Het uitgebreide buffet is wijds opgezet en er is werkelijk voor ieder wat wils. Verse broden, fantastische kazen, charcuterie, verse vis, oesters, kaviaar, sushi en sashimi. Maar ook kreeft, allerlei soorten krab en de beste stukken vlees, foie gras en zelf samen te stellen salades. Als dessert kan je kiezen uit de meest heerlijke en prachtige taartjes, een chocolate fontein, macarons en vers fruit; er was werkelijk niets dat ik miste. Zie je er tegenop zelf kreeft of krab schoon te maken? Schroom dan niet de vriendelijke bediening om hulp te vragen. Ze doen dit graag voor je. Overigens zorgen ze er ook uitstekend voor dat de bodem van je champagne glas niet in zicht komt…
Tijdens de brunch kan je naast alle heerlijkheden ook genieten van een mini spa-treatment en worden er onder de gasten proefritjes met Ferrari’s, Lamborgini’s en andere luxueuze en vooral hele snelle auto’s verloot. Hoewel ik tijdens mijn verblijf in Singapore de Formule 1 bezocht had en ik toch aardig in de stemming was, vond ik het helemáál niet erg dat deze proefrit aan mijn neus voorbij ging; ik was veel te druk met al het lekkers. Voor de kleintjes is er een luchtkasteel, lopen er clowns die ballonnen voor ze maken en kunnen ze worden geschminkt. Ook papa en mama kunnen dus genieten van een ontspannen zondagmiddag. De brunch is perfect als date, maar bij uitstek leuk met je familie of een groep vrienden, met of zonder kinderen.
The man behind the brunch
Ik sprak met Bertrand Valegeas, Cluster Executive Chef van het Sofitel Singapore Sentosa Resort & Spa. Met ervaring in onder andere Dubai, Abu Dhabi, Athene, Bretagne en Parijs, is hij zeker niet de minste. Hij vertelde me dat hij het leukste aan de brunch-ervaring vindt, dat het een heerlijke manier is om samen met familie en vrienden je zondag te besteden. De free flow aan champagne en de ruime keuze aan gerechten garanderen een heerlijk ontspannen zondagmiddag.
In 2016 werd de Sunday Brunch in het Sofitel door ‘Wine & Dine Singapore’ uitgeroepen tot ‘Best Sunday Brunch’. Waarmee onderscheidt hun Sunday Brunch zich dan precies van andere Sunday brunches in Singapore, vroeg ik hem: “The unique location outside of the vibrant city of Singapore and therefore the more relaxed ambiance, the diversity ánd choices of the dishes, the kids’ activities and the pool access”. Hij legde uit dat ze dankzij hun premium locatie de keuze hebben uit de beste producten van het seizoen. Zo komt in het najaar de zwarte truffel uit Frankrijk, maar gedurende het voorjaar uit Australië. Ook werkt hij samen met kleine producenten die hem biologische kruiden, salades en groenten leveren, pesticide vrij en van Singaporese bodem.
Eén van de favoriete gerechten van de chef is de eendenlever met zwarte truffel, omdat het hem doet denken aan zijn eigen jeugd, wanneer zijn vader thuis de eendenlever bereidde op een open houtvuur tijdens de feestdagen. Het beste compliment dat hij als chef dan ook heeft gekregen is toen een gast hem vertelde dat hij zó had genoten, omdat het hem aan zijn jeugd en de kookkunsten van zijn grootmoeder deed denken.
Hét advies voor een perfect gebalanceerde brunch
De uitdaging van een buffet vind ik persoonlijk altijd dat er zóveel lekkers is, dat het bijna onmogelijk is alles te proberen. Wat is het advies van chef Valegeas voor een perfect gebalanceerde brunch? Hij adviseert van te voren een keuze te maken. Ga je voor vlees of vis en schelpdieren? Of hou je je bij kaas en wijn? Ze hebben immers 40 (!) soorten kaas, dus daar kan je zeker een leuke proeverij mee houden. Maar, vult hij aan, gedurende de 3-uur durende brunch, kan je ook zelf een leuk menu samenstellen. Probeer van alles een beetje. Begin bijvoorbeeld met wat huisgemaakte gerookte vis of wat eendenlever en neem een korte pauze om te genieten van je champagne. Als hoofdgerecht kan je dan bijvoorbeeld kiezen voor de langzaam (36 uur!) gegaarde Tomahawk. Je hebt geen haast, dus na weer een korte pauze kan je dan kiezen voor wat kaas en een glas rode wijn voordat je aan wat zoetigheid begint, met een ruime keuze aan chocolade, suikerspin, taartjes en huisgemaakt ijs.
Na de brunch kan je als je wilt gebruik maken van hun prachtige zwembad en een heerlijke zondag is gegarandeerd! Meer informatie vind je op sofitel-singapore-sentosa.com. “The best Singapore memory possible!” aldus Chef Valegeas.
Credits illustraties: Carole Matthijsse Illustration @thedrawingdutchy