Pad Thai is een van de bekendste gerechten uit Thailand en dat is niet voor niets. Dit heerlijk kruidige gerecht bestaat uit rijstmiehoen, groenten, vis of kip en een geklutst eitje. Veel verschillende smaken, lekker kruidig en bovendien licht verteerbaar. Tijdens mijn reis door Thailand een paar jaar geleden heb ik dit gerecht veel gegeten en besloot daarom om dit eens zelf te maken. En met succes! Het recept voor deze smaakvolle pad thai met gamba’s, die overigens super simpel in elkaar te draaien is, vind je hier.

Benodigdheden (voor 2-3 personen):
  • 3 eieren
  • Handje (c.a 125 gram) rijstmiehoen of rijstnoedels
  • 12-14 gamba’s
  • 1 chineese kool of paksoi
  • 1 rode paprika
  • Handje taugé
  • 2 bosuitjes
  • Verse koriander
  • Olijfolie om mee te bakken

Saus:

  • 1/2 rood pepertje, fijngesneden
  • 3 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 1 theelepel pindakaas
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 eetlepel limoensap

To do’s:
Snijd de Chinese kool of paksoi en paprika in (grove) stukken en zet dit even apart. Roerbak de eieren met wat olijfolie in de pan. Voeg aan de pan met scrambled eggs (je kunt eventueel wat ei apart houden voor de garnering) wat extra olijfolie toe en bak hier de Chinese kool/paksoi in. Kook in de tussentijd de mihoen zoals staat omschreven op de verpakking. Bak ook de gamba’s in een aparte pan gaar, eventueel met een klein beetje verse peper of zout. Lekker als de gamba’s een krokant gebakken jasje hebben. Maak de saus door alle ingrediënten die hierboven zijn opgesomd in een kommetje met elkaar te mengen. Snijd de bosuitjes in kleine ringetjes en zet dit even apart. Voeg de saus toe aan de groenten, meng dit goed door elkaar.  Voeg als laatste de bosuitjes en taugé toe, om de smaak zo veel mogelijk te behouden. Wanneer de rijstmihoen klaar en afgegoten is, voeg je dit ook toe aan de pan met groenten en meng je het geheel goed door elkaar. Maak de borden op met de pad thai en garneer eventueel met wat extra scrambled eggs (als je die apart hebt gehouden). Maak het gerecht af met flink wat verse, fijngesneden koriander. Mmmm, eet smakelijk!

 

Pad thai met gambas's

 

Pad thai met gamba's

 

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream.

Laatste reacties
  • Ik houd ook zo van Thais eten, echt heerlijk!

Reactie plaatsen