But first…coffee. Een voorproefje van het Amsterdam Coffee Festival

Of het nu negen uur ’s ochtends is, ergens laat in de middag of na het diner; je kunt ons altijd wakker maken voor een goed bakje koffie. Van de week hadden we dus een top dagje, want heel de dag stond in het teken van koffie. Met misschien een nog wel prettiger weekend in het vooruitzicht; het weekend van het Amsterdam Coffee Festival op 10, 11 en 12 maart. Wij mochten alvast voorproeven tijdens de Coffee Bike Tour. Benieuwd in welke koffietentjes in Amsterdam we zijn geweest?

Scandinavian Embassy: coffee meets fashion

De dag begon bij Scandinavian Embassy in de Pijp, een plek waar coffee meets fashion in een Scandinaviche setting. Hier stond een homemade kombucha van koffiebloemen voor ons klaar. Een verrassend begin van de dag, zeker toen een soepje van zeewier met een aardappel twist voor ons neus werd geschoven. Verrassend, maar bijzonder lekker. Met vervolgens een heerlijk stukje vlees in combinatie met fijn gebrande koffie, was ons ontbijt compleet.

Verschil tussen Robusta en Arabica bonen?

Na het speciale begin bij Scandinavia Embassy was het tijd om de kwaliteit van de Robusta en Arabica bonen te proeven. Verschillen tussen de twee soorten bonen werden duidelijk uitgelegd. De Arabica met veel meer aandacht, met een langduriger proces en wat zachter van smaak. Tegenover de Robusta die twee keer zoveel cafeïne bevat en juist weer wat minder aandacht nodig heeft en van zichzelf vrij snel groeit. Na de quality test vervolgden wij onze weg richting Lot Sixty One om coffee tonic te proeven, aan te raden met een scheutje gin, of gewoon zo, als frisse drink.

Smaak koffie = bereiding

Na de kinkerstraat werden we bij Bocca in de kerkstraat ontvangen om een reis te maken langs de verschillende koffiesmaken. Met uitleg dat de smaak van koffie ook zeker ligt aan de bereidingswijze. Van een slow bereiding tot espresso en met een klein scheutje melk. Verschillende smaken, heerlijk! Zeker na al die sterke koffie’s is een latte meer dan gewenst. We sloten na een bezoekje bij Illy Espressamente de dag af bij Blue Boy met een cocktail lunch. Normaal gesproken is koffie en een cocktail misschien niet zo’n combinatie die je zelf zou maken, maar oh boy, wat was dit drankje lekker. Een frisse mix van koffie, tia maria en de tonic die we al eerder bij Lot Sixty One hebben geproefd. Niet alleen een after diner, maar ook gewoon een cocktail die tijdens de borrel kan!

Kijk voor meer informatie over het Amsterdam Coffee festival 10-12 maart op amsterdamcoffeefestival.com

print
Geschreven door

Bridget van Alphen gaat voor jou op zoek naar de tofste plekjes, de mooiste musthaves en natuurlijk loads of inspiratie. Ze is altijd op zoek naar avontuur, so bring it on!

Laatste reacties
  • Leuk, het was vorig jaar ook al inderdaad en ik wil er ook wel eens naartoe. Ik heb het meteen genoteerd.

Reactie plaatsen