Daar is ze weer, de koningin der groenten. Slank, blond en blakend van gezondheid. Wat ben ik blij dat het aspergeseizoen in volle gang is en ik eindeloos van dit witte goud kan proeven. Met ham, eieren en gekookte aardappelen bij mijn ouders thuis en in een gezonde salade of een Aziatisch gerecht uit mijn eigen keuken. Je hoort het al, de asperge is hartstikke veelzijdig!
Alleen dat ellendige schillen hè, dit sla ik het liefst over. Daarom vind ik de kant-en-klare asperges van HEMA zo relaxt. In een handomdraai staat er een pan verse asperges op tafel! Asperges staan dan ook bijna wekelijks bij mij op het menu. Bijvoorbeeld in een salade met zalm, avocado en ei. Een heerlijke gezonde lentesalade met alleen maar lekkere smaken. Bekijk hieronder het recept!
Benodigdheden (voor 2 personen):
- Sla (zachte bladeren, bijvoorbeeld kropsla)
- 1 avocado
- 400 gram geschilde asperges
- 10 cherry tomaatjes (bij voorkeur geel en oranje)
- 150 gram gerookte zalmfilet
- 2 eieren
- Citroensap
- Olijfolie
- Verse peper
To do’s:
1. Kook de asperges met een snufje zout gaar, zoals staat omschreven op de verpakking (10-15 minuten). Kook ze net iets korter dan op de verpakking staat, om te voorkomen dat ze te zacht worden.
2. Kook in de tussentijd de eieren, hard of halfzacht.
3. Snijd de avocado in blokjes en halveer de cherrytomaatjes. Verdeel wat sla op de borden en verdeel hier de cherrytomaatjes en avocado overheen. Breng de salade op smaak met citroensap, olijfolie en verse peper.
4. Giet de asperges af wanneer ze gaar zijn en houd ze kort onder de koude kraan. Wikkel de lauwe asperges daarna in een plak zalm en leg dit op de salade op het bord.
5. Schil de gekookte eieren en snijd ze doormidden of in vieren en verdeel dit ook op het bord.
Eet smakelijk!
Dit is één van de recepten die ik heb ontwikkeld voor de Hema blog. Meer inspiratie voor heerlijke en makkelijke recepten vind je hier: blog.hema.nl.
Pingback:VISROLLETJE GEVULD MET SPINAZIE EN ASPERGES - Cotton & Cream Ik 2 mei 2016
Ik