Bar Brouw op de Ten Katestraat in Amsterdam West is pas een aantal maanden open, maar ook Amsterdam Oost zal vanaf medio april kunnen genieten van Brouw’s huiselijke sfeer, biologisch en mals gerookte vlees, whisky’s en craft beer.
Medio april zal Bar Brouw de deuren openen van haar tweede vestiging aan het Beukenplein in Amsterdam Oost. Het restaurant ziet de ontwikkelingen en groei in Oost als een kans om uit te breiden. “We merken dat Amsterdam fan is geworden van smoked meat en we zien dat terug in de grote drukte in het restaurant in West. Door de vraag vanuit onze klanten naar een vestiging in Oost , leek dit ons het perfecte moment om een volgende stap te maken”, aldus eigenaar Tim van Dijk.
De nieuwe vestiging van Bar Brouw zal over een terras beschikken waar de hele dag zon schijnt. De herkenbare, huiselijke sfeer en het authentieke, industriële interieur zal ook in de nieuwe vestiging ruim vertegenwoordigd zijn, maar wél met een specifieke eigen twist. Uiteraard kan men er vanaf 12.00u terecht voor een broodje met malse pulled pork of een broodje hamburger. ’s Avonds maakt de lunchkaart plaats voor smaakvolle briskets en sappige pork ribs, aangevuld met side dishes in Amerikaanse stijl. Daarnaast zal, speciaal voor Oost, de nieuwe Bar Brouw verrassende aanvullingen op de menukaart presenteren.
Achtergrond
Bar Brouw vloeit voort uit de geest van twee creatieven op reis in Amerika. Aldaar raakten Tim van Dijk (ondernemer) en Sjoerd Brinkman (kok en bierkenner) bekend met het traditionele Amerikaanse manier van barbecueën. Eenmaal terug in Nederland besloten ze deze specifieke bereidingswijze, van het roken van vlees, in onze hoofdstad te introduceren. Het resultaat was Bar Brouw, dat in oktober 2013 zijn eerste vestiging op de Ten Katestraat 16 in Amsterdam West opende. Bar Brouw hecht waarde aan kwalitatief en biologisch vlees, minimaal 12 uur gegaard in de speciale rookovens van het restaurant.
Bar Brouw
Ten Katestraat 16, Amsterdam
020-2238569