Heel Nederland was in rep en roer toen bleek dat V&D niet langer bestond. Niet zo gek, want dit is een plek waar wij állemaal herinneringen aan hebben. Was het niet de eerste schoolagenda die je hier kocht, dan scoorde je er misschien wel de Valenstijnkaart voor je vriendje. Anyway, BAUT twijfelde niet langer en heeft het leegstaande pand op het Rokin in de arm genomen en hier een tijdelijk restaurant in gemaakt: BAUT & Dreesman. Met succes, want wát is dit een lekkere, nieuwe hotspot!
Moving circus
BAUT noemt zichzelf een ‘moving circus’ en vestigde zich eerder in de Wibautstraat en Amsterdam-Zuid. BAUT wil leegstaande plekken een nieuwe betekenis geven en heeft haar nieuwe thuis nu gevonden op de derde verdieping van het voormalige warenhuis. In hartje centrum, waar je tot en met december kunt aanschuiven. De muurschilderingen in de hal en lift bij binnenkomst en het rauwe sfeertje van een leegstaand pand, geven je het gevoel alsof je in een underground Berlijnse hotspot bent. Wanneer je vervolgens het restaurant binnenwandelt voel je je wel meteen thuis. Een warm, zwart-rood interieur met kunstelementen en een ontspannen sfeer. Plus een mooi uitzicht over Amsterdam. Je herkent het warenhuis eigenlijk totaal niet meer terug. Misschien wel grappig om te weten dat je naar het toilet gaat in de pashokjes.
Smelten op je tong
Maar met een leuk interieur red je het tegenwoordig niet meer in Amsterdam. Het eten moet perfect zijn. En dat is gelukkig het geval bij BAUT & Dreesman, want chefkok Michiel van der Eerde – die ook restaurant C op zijn naam heeft staan – weet wat lekker eten is. De zalmtartaar als lunch, die geserveerd werd op een boterham met o.a. avocado, creme fraiche en haringtartaar, was enorm vers, zacht en smaakvol. Hij smolt op m’n tong. Ook de risotto met tomaat is een aanrader. En fijn dat ook de service dubbel-check is. Op je to-eat lijstje dus.
BAUT & Dreesman
Rokin 164, Amsterdam
Tel: 020 46 59 260
Website: bautamsterdam.nl