Bistrot Neuf is een klassieker in Amsterdam. Een klein Frans restaurantje in de Haarlemmerstraat waar je ongedwongen kunt genieten van goede wijnen – o.a. van de buurman, wijnzaak Chabrol – en lekker eten. Geen ingewikkeld hip interieur, maar bakstenen muren, knusse kleine tafeltjes en gezellige drukte. Er hangt een Bourgondisch sfeertje; de wijnen staan centraal en je kiest hier voor eerlijk en vooral lekker eten. 

Mijn avond in Bistrot Neuf ben ik gestart met een heerlijke Crémant de Bourgogne (mousserende wijn) en een terrine van gerookte zalm en forel met crème van mierikswortel: heerlijk! De paté uit eigen keuken met hazelnoot en peer kan ik je overigens ook aanraden. Fijne combinatie van smaken, puur en vers! Als hoofdgerecht koos ik voor de geconfijte eendenbout. Deze confit de canard had van mij wel wat knapperiger gebakken mogen worden, maar de smaak was goed! Als afsluiter liet ik me helemaal gaan op de chocolade ganachetaart met gezouten caramel. Oeee, ik kon het niet houden bij een paar hapjes, erg lekker! Ook heb ik nog even van de crème brûlée geproefd. Niet zo bijzonder als de chocoladetaart, maar voor je smaakpapillen geen straf. Wanneer je bij Bistrot Neuf – deze klassieke hotspot in Amsterdam – gaat eten, kan ik je het 3-gangenmenu voor 29,50 euro absoluut aanraden. Een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Bistrot Neuf
Gemiddelde prijs p.p., inclusief wijn: 40-50 euro
Haarlemmerstraat 9
Tel: 020 4003210

Kijk voor meer informatie op de website: www.bistrotneuf.nl

Bistro neuf 2 Bistro neuf 3 Bistro neuf 4 Bistro Neuf 1

 

 

Volg Cotton & Cream ook op Facebook Instagram | Bloglovin

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen