Pannenkoeken eten is helemaal zo slecht nog niet. Wanneer je ze maakt met boekweitmeel en bakt in olijfolie, is dit een hele verantwoorde en lekkere maaltijd! Eet boekweitpannenkoeken als ontbijt, lunch of zelfs avondeten. Ze zijn super simpel om te maken en je kunt ze eten met alles wat je lekker vindt. Met een klein beetje honing en fruit – bijvoorbeeld banaan, aardbeien, framboosjes of bosbessen – of hartig met spekjes, geitenkaas, champignons of gerookte zalm.

Benodigdheden (voor c.a. 3 pannenkoeken):

  • 200 gram boekweitmeel (koop je in natuurwinkels zoals EkoPlaza, Marqt, etc)
  • 250 ml melk (amandelmelk, soyamelk of gewone melk)
  • 2 eieren
  • Snufje zout
  • Olijfolie om te bakken
  • Mixer

To do’s:
Doe het boekweitmeel samen met de eieren in een beslagkom. Mix het meel met de eieren en schenk hier steeds een klein beetje melk bij. Voeg tenslotte een klein snufje zout toe. Neem een bakpan en verwarm hierin wat olijfolie. Pak een grote soeplepel en schep hiermee één lepel van het beslag in de pan. Draai de pan even in het rond, zodat het beslag goed verdeeld is. Bak de pannenkoek vervolgens een paar minuutjes aan iedere kant totdat beide kanten mooi lichtbruin kleuren. Bak daarna alle pannenkoeken totdat het beslag op is. Mmmm, eet smakelijk!

IMG_6497

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Geen reacties

Reactie plaatsen