Ceviche met passievrucht en mango

Ceviche is toch wel hét gerecht van deze zomer. Het visgerecht uit de Peruaanse keuken is licht, smaakvol, gezond en brengt je meteen in tropische sferen, dus wordt niet voor niets vaak besteld op het terras. Maar veel mensen weten niet dat je dit heel makkelijk zelf kunt maken. De vis wordt gegaard in zuren van limoen- of citroensap en staat juist thuis in no time op tafel. En met deze bijzondere variant met passievrucht en mango maak je sowieso indruk op al je gasten. 

Ceviche met passievrucht

Ceviche van witvis vind ik persoonlijk heel lekker met zoete, frisse smaken. Het sap waar de vis in gegaard is, is natuurlijk al zuur van zichzelf en dat past bijvoorbeeld perfect bij tropisch fruit. Maar ook de zacht-romige avocado is er heerlijk bij! Eerder maakte ik dan ook ceviche met avocado en sinaasappel en ik heb zelfs een recept online staan voor een vegetarische ceviche van mango. Maar deze variant met passievrucht is misschien wel de állerlekkerste. Scroll naar beneden voor het recept!

Benodigdheden:

Voor 2 personen

  • C.a. 250 gram verse witvis (van de visboer, bijv. kabeljauw of zeebaars)
  • Sap van 3 citroenen en/of limoenen
  • 2 passievruchten
  • 1 avocado
  • 1/2 mango
  • 1 bosui
  • Peper en zout

To do’s:

1. Snijd de witvis in blokjes en doe in een kommetje. Knijp de citroenen en/of limoenen uit en doe het sap in de kom. Zorg ervoor dat de witvis zo goed mogelijk is ondergedompeld in het sap. Zet dit voor c.a. 2 uur in de koelkast. Korter kan ook, bijvoorbeeld een half uur tot een uur, maar dan is de vis nog wat rauw aan de binnenkant. Wanneer de vis gaar is, kleurt hij wit.

2. Haal de gegaarde ceviche uit de koeling en breng de vis + marinade op smaak met wat verse peper en zout. Snijd daarna de avocado en mango in blokjes, snijd de bosui in hele smalle ringetjes en zet dit even apart.

3. Maak nu de borden op en verdeel de blokjes avocado in het midden van het bord als een soort rond ‘bedje’, eventueel met hulp van een kookring. Leg daar bovenop de stukjes witvis. Verdeel over de vis en avocado vervolgens hier en daar wat blokjes mango. Besprenkel de vis vervolgens met (een deel van) de overgebleven vismarinade en maak af met fijngesneden bosui.

4. Halveer de passievrucht en verdeel het vruchtvlees van de ene helft met een theelepel in het midden over het gerecht. Je kunt het sap van de tweede helft ook gebruiken, maar ook apart op het bord serveren. Eet smakelijk!

Benieuwd naar meer trendy, lekkere en gezonde recepten uit de keuken van Cotton & Cream? Klik hier voor het volledige overzicht. 

 

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream.

Geen reacties

Reactie plaatsen