Carpaccio alleen voor vleesliefhebbers? Welnee! Een vegetarische carpaccio van rode biet, komkommer en courgette is net zo lekker en bovendien hartstikke gezond. Daarnaast doet een verrassende carpaccio gemaakt van groenten het heel goed bij vrienden die je op bezoek krijgt. En een niet onbelangrijk voordeel: in een fluitje van een cent klaargemaakt. Voor mij is het sowieso een must dat een recept makkelijk is en vrijwel niet kan mislukken. Want stiekem ben ik hartstikke lui in de keuken. Urenlang en mega geconcentreerd achter het fornuis staan is helemaal niet mijn ding. Liever schenk ik ondertussen alvast een wijntje in en klets ik bij met vrienden. Wanneer jij uit hetzelfde hout gesneden bent, bekijk dan hieronder het recept en zet ‘m zeker op je lijstje.
Benodigdheden (voor 2 personen):
- 1 courgette
- Granaatappelpitjes
- Parmezaanse kaas (alternatief: verkruimelde fetakaas)
- Pijnboompitjes
- Citroensap
- Olijfolie
- Verse basilicum
- Peper en zout
- Eventueel: rucola
TIP: vervang de granaatappelpitjes voor zongedroogde tomaatjes.
To do’s:
1. Was de courgette en snijd hiervan dunne plakjes met een dunschiller of kaasschaaf.
2. Verdeel de courgette carpaccio mooi op de borden en besprenkel met flink wat citroensap en olijfolie. Breng op smaak met verse peper en zout.
3. Rooster een handje vol pijnboompitjes in een droge pan en laat ze daarna wat afkoelen.
4. Snijd een aantal blaadje basilicum fijn en verdeel deze over de carpaccio, gevolgd door de geroosterde pijnboompitjes, granaatappelpitjes en kaas. Verdeel als laatste eventueel wat rucola sla in het midden van het bord.
Wietske Ik 9 december 2015
Ik
Mmm ziet er weer lekker uit.
Ondertussen al aardig wat recepten van je geprobeerd en er zaten geen tegenvallers tussen! En hoeveel ik ook hou van mooie en lekkere gerechten ben ik ook een luie en wijndrinkende kok dus deze ga ik ook zeker proberen! :)
Marlieke Ik Auteur Ik 12 december 2015
Ik
Hi Wietske, wat een ontzettend lief berichtje, dankjewel! Heel leuk om te horen dat je mijn recepten lekker vindt! Vanavond zéker weer aan dat wijntje toch? Fijn weekend!
Pingback:5 MAKKELIJKE & GEZONDE KERST RECEPTEN - Cotton & Cream Ik 17 december 2015
Ik