DE 5 GROOTSTE IRRITATIES IN HET BUITENLAND

Zit ik in Italië mijn bruiloft te bespreken en wil ik dolgraag een Pinterest-plaatje laten zien ter inspiratie, loopt mijn internet minutenlang vast. Ruzie met de wifi-verbinding. Ir-ri-tant. Of wat dacht je van winkelpersoneel waar je geen woord mee kunt wisselen – en niet begrijpt dat je de schoenen toch écht in het zwart wilt hebben. Deze, en nog een aantal andere irritaties in het buitenland, deel ik in dit artikel met je. Plus een paar tips hoe je deze ergernissen kunt voorkomen!

Voordat ik mijn persoonlijke ergernissen met je deel, eerst nog wat geinig kijkvoer. Om de ‘geïrriteerde’ reiziger een hart onder de riem te steken, heeft Tele2 vorig weekend namelijk een klein Frans dorpje omgetoverd tot mini Nederland. Inclusief tijdelijke vestigingen van Jumbo, FEBO en Zeeman, voor al het vertrouwde van wat we thuis gewend zijn. En natuurlijk kon je er internetten zoals thuis, want ook op vakantie moet je net zoveel online kunnen zijn als in Nederland. Bekijk hieronder de grappige video!

Hieronder deel ik mijn grootste frustraties in het buitenland. En een paar tips om zo makkelijk mogelijk met deze irritante situaties om te gaan. Ben jij het met me eens, of kun jij je hier totaal niet in vinden?

1. Airco

Hallo, ik heb niet voor niets minstens drie uur in het vliegtuig gezeten. Ik wil warmte en géén ijskoude airco. Vooral tijdens mijn reis in New York vond ik dit een groot irritatiepunt. Want ondanks dat het buiten 28 graden was, moest ik binnen een jas aan om mijn kippenvel te verbergen. En kwam ik vervolgens met een snotneus thuis. Gelukkig doen cocktails met een extra scheut rum wonderen.

2. ‘Hotspots’ bomvol Nederlanders

Voordat ik op reis ga, verzamel ik altijd tips voor toffe hotspots. Ik zoek ze online of haal ze uit een boekje. Natuurlijk ben ik niet de enige die deze tips leest. Maar wanneer je vervolgens je Nederlandse buurman op slippers in een restaurant tegenkomt, is het vakantiegevoel er wel een beetje vanaf. Ook valt over de prijs-kwaliteitverhouding in dit soort ‘toeristische hotspots’ te discussiëren. Jammer!

Tip: Ga op zoek naar de verborgen pareltjes. Heb een leuk gesprek met locals en vraag hen na een tijdje naar hún favoriete plekjes. Wanneer je tips uit een boekje of een online artikel haalt, kijk dan goed naar de publicatiedatum om teleurstelling te voorkomen. Een artikel dat een jaar of twee oud is, is nog OK.

3. Taalbarrière

Zelf heb ik ook geen talenknobbel, maar een beetje Engels met elkaar kunnen spreken is wel zo handig. Laatst kon ik écht geen woord met een Italiaanse kapper wisselen. Zelfs gebarentaal werkte niet, annoying.

Tip: in dat soort situaties heb je gelukkig altijd de handige ‘praat en vertaal’ app nog, die je hier kunt downloaden. Spreek iets in en laat het direct vertalen. Verwacht geen grammaticale hoogstandjes, maar de app is wel perfect om in noodgevallen met elkaar te communiceren.

Spreek en vertaal app

4. Ongepaste zomerkleding

Ja het is warm. En ja, dan mag je iets luchtigers aantrekken. Maar wanneer je de vijftig bent gepasseerd of een driedubbel aantal kilo’s om je lijf hebt, dan is het niet zo verstandig om met een uber kort spijkerbroekje over straat te lopen. Iedereen moet natuurlijk zelf weten wat hij of zij draagt, alleen ik vind het soms niet zo prettig om naar te kijken. Vandaar dat hij een plekje krijgt in deze lijst.

5. Slecht wifi

In de tijd dat onze smartphone de grootste vriend is, zou je niet verwachten dat op veel plekken in het buitenland nog steeds geen wifi is. Of slechte wifi, misschien wel nóg irritanter. Meestal zet ik dan mijn 4G aan, want ik moét en zál die awesome foto op Instagram plaatsen, de route via GPS uitstippelen of dat leuke restaurant in de buurt vinden. Wel voel ik me dan beperkt, want wil niet met een torenhoge rekening thuis komen.

Tip: check voordat je op reis gaat hoeveel MB je ‘gratis’ in het buitenland kunt gebruiken, of wat de opties zijn om een tijdelijke ‘buitenland-bundel’ aan te schaffen. Bij Tele2 vind je momenteel de grootste en goedkoopste buitenlandbundel: voor tien euro heb je in de hele EU een maandlang 1GB tot je beschikking.

Dit artikel is opgesteld in samenwerking met Tele2. Voor meer informatie zie www.tele2.nl.

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream.

Laatste reacties
  • Leuk artikel! Dat van de wifi vind ik eigenlijk wel fijn! Even verplicht offline en genieten van een ander land :)

    • Daar heb je zeker een punt, even offline en gewoon genieten van het moment. Maar vind dat als blogger wel een stuk lastiger dan voorheen. Herkenbaar? Lfs!

Reactie plaatsen