ETEN BIJ DE LIBRIJE & 3 VRAGEN AAN JONNIE EN THERESE BOER

Bourgondiërs, foodies of levensproevers, geen idee welke naam je het geeft maar mijn vriend en ik houden in ieder geval erg van eten. En gaan dan ook regelmatig uit eten. Het 3-sterren restaurant De Librije stond al een tijdje op ons wensenlijstje, dus een half jaar geleden maakten we de reservering. Helemaal niet erg om daarna nog flink wat maanden te wachten, er zit tenslotte ook een prijskaartje aan vast en dan is het extra leuk om er een tijdje naar uit te kijken. Begin deze maand werden we in Zwolle verwacht. Een tafeltje voor twee, een wijnarrangement en 8-gangenmenu stond voor ons klaar. Vanuit de gedachte “nu we er toch zijn” hebben we hier meteen maar een extra tussengerecht aan toegevoegd: kaviaar met ei en Crème fraîche.

Een deel van wat we hebben gegeten, kun je op de foto’s hieronder zien. Samen met de 7 amuses en het tussengerecht kwam het neer op een 16-gangen diner. In combinatie met de verschillende wijntjes was ik zoals je wellicht kunt begrijpen op een gegeven moment de tel kwijt. Eerst kregen we een koude thee met speciale kruiden voorgeschoteld om de spijsvertering op gang te brengen. Daarna werden we verrast met een paar amuses die allemaal bijzonder werden gepresenteerd, als kunstwerkjes. Wat we nog meer gegeten hebben: oesters met foie gros, voor onze neus gegrilde beef van een Hollandse koe, gebakken duif, langoustine gegaard in een bijzonder hoge PH waarde, een amuse klaargemaakt op onze hand en ijs geserveerd op een koelzak. Van begin tot het eind was het een beleving en alle gerechten vertroetelde niet alleen onze smaakpapillen, ze waren ook een lust voor het oog. Het wachten en de hoge rekening waren het zeker waard, het uitgebreide diner is een ervaring die je als foodie mee wilt maken. Heb je iets te vieren of wil je een avond lang in de watten worden gelegd, is een bezoek aan De Librije aan te bevelen.

Nadat we alle gerechten zo langzaam mogelijk (kleine hapjes, zodat het bord zo lang mogelijk vol blijft) hadden opgegeten en met een voldaan gevoel – lees: uitgezakt – in de lounge van De Librije zaten, was de avond gelukkig nog niet voorbij. Nee, ik mocht de eigenaar en chef Jonnie Boer en zijn vrouw Thérèse Boer nog een aantal vragen stellen. Wat ik hen vroeg en wat zij antwoorden, lees je hieronder!

1. Wat vinden jullie zelf het allerlekkerste om te eten?
Thérèse: Oesters, chocolade en kalfslever vind ik heerlijk. Jonnie: Daar sluit ik me bij aan. Daarnaast ben ik gek op paling.

2. Wat zijn jullie favoriete restaurants in Nederland?
Thérèse: Zondag en maandag is De Librije gesloten en dan gaan we meestal uit eten. Minimaal 1 keer per week, soms  2 keer. Jonnie: We zijn gek op de Aziatische keuken. In Amsterdam eten we meestal bij A-Fusion, Momo en Izakaya. Yamazato (Okura) heeft een van de beste Aziatische keukens van Amsterdam! Ook eten we vaak bij Ron’s Gastrobar. In Zwolle is Bistro Bonne Femme onze favoriet, zij zitten kalfslever speciaal voor ons op de kaart.

3. Wat maak je meestal klaar wanneer je thuis bent?
Jonnie: Thuis heb ik een grote pizza oven en maak regelmagig dunne pizza’s, lekker dik belegd met bijvoorbeeld paling. Ook kan ik blij worden van een lekker spiegeleitje met mijn eigen kruiden. Niet te moeilijk, wel erg lekker.

Review de Librije8 Review de Librije5 Review de Librije3 Review de Librije6 Review de Librije2 Review de Librije1 Review de Librije11 Review de Librije7 Review de Librije Review de Librije10 Review de Librije9 Review de Librije4

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream.

Laatste reacties
  • Wow heerlijk, wij waren laatst bij ‘t Nonnetje ** ook heeeerlijk, wat een beleving. We hebben het er nog heel vaak over, zeker de moeite! Librije staat nog op ons lijstje…

    • Wat leuk, ‘t Nonnetje dat ga ik onthouden! :-) thanks voor je berichtje en fijne avond Bibi!

  • Wauw wat gaaf! Ik wil daar ook zo graag eens eten! En hoe cool is het als je ze na het diner mag ontmoeten, wauw! :-)

  • Wat leuk zeg! De kunstwerkjes zien er heerlijk uit… Ik heb ook een keer zo luxe getafeld, een hele belevenis :-)

  • oooh wat ziet dat er allemaal lekker uit zeg! heb wel eens bij een 2 sterrenzaak gegeten, en dat was ook echt super lekker en leuk om mee te maken.

Reactie plaatsen