Zet deze foodfestivals in je agenda voor 2018

Het festivalseizoen is geopend, en dat betekent dat wij staan te springen, want festivals hebben altijd een ontzettend leuke vibe, maar al helemaal wanneer er ook nog iets lekkers te halen valt. Want wat is er nou beter dan lekker een dagje lang smikkelen? Wij noemen dat ultiem genieten. Zeker in de zomer is van de ene naar de andere foodtruck hoppen superfijn. En waar je dat dan het beste kunt doen? Wij hebben een agenda met de leukste foodfestivals in 2018 voor je gemaakt, verspreid over heel Nederland.

Mei

Cuisine Machine Vlissingen

Originele hapjes en een bruisend sfeertje: Cuisine Machine in Vlissingen heeft het. Je proeft hier bijvoorbeeld Javaans eten en gerechten uit de Balkan. Sommigen zijn zelfs vanuit het buitenland gereisd speciaal voor dit festival. Wij krijgen er in ieder geval nu al honger van.

Cuisine Machine

18 t/m 21 mei 2018

Machinefabriek Vlissingen

Meer info: https://cuisinemachine.nl

 

Juni

Taste of Amsterdam

Een ‘’foodie playground’’ noemen ze het zelf, en dat hebben ze zeker niet mis. Bij Taste of Amsterdam kun je namelijk helemaal los gaan als foodie, door gerechten van heuse topchefs te proeven of zelf mee te doen aan kookworkshops.

Taste of Amsterdam

1 t/m 3 juni 2018

Amstelpark Amsterdam

Meer info: http://www.tasteofamsterdam.com/

SPIJS! Foodfestival Venlo

Op dit gezellige festival vind je ook talloze foodtrucks. Wat de ervaring uniek maakt? Je kunt tijdens het eten ook genieten van muziek, theater en kunst. En dat allemaal op een kleedje in de rijstvelden van Venlo.

SPIJS!

2 en 3 juni 2018

Werf jachthaven Venlo

Meer info: http://festival-spijs.nl/

Gin Festival Utrecht

Dit festival vindt stiekem ook al in mei plaats in Amsterdam, maar de pret een beetje verspreiden over heel Nederland is wel zo leuk. Later in juni kun je het festival ook nog eens bezoeken in Rotterdam. Dus als je niet vies bent van een beetje gin, kun je zelfs drie keer gaan.

Gin Festival

8 en 9 juni 2018

Wolvenplein Utrecht

Meer info: http://ginfestival.nl/gin-festival-utrecht/

Juli

Amsterdam Pizza Festival

Tsja, what can we say. Wie houdt er nou niet van pizza? Van een heus pizzafestival worden we direct enthousiast. En daarvoor hoef je niet eens af te reizen naar land van oorsprong Italië, maar kun je er gewoon van genieten in ons eigen landje. Smullen geblazen.

Amsterdam Pizza Festival

7 juli 2018

Amsterdam

Meer info: https://www.facebook.com/events/617491245072560/

 

Rrrollend Leeuwarden

Ook dit festival vindt zich plaats in meerdere Nederlandse steden. Wat kun je verwachten? Een jazzy sfeertje (inclusief muziek) en foodtrucks die echte eyecatchers zijn naast dat ze natuurlijk heerlijk eten aanbieden.

Rrrollend

20 t/m 22 juli 2018

Oldehoofsterkerkhof Leeuwarden

Meer info: https://rrrollend.nl/

Augustus

Kannen & Kruiken Amersfoort

Geniet jij wel van een wijntje of biertje op zijn tijd? Dan is dit the place to be. Bij Kannen & Kruiken kun je hier namelijk onbeperkt van genieten. Met een hapje ertussendoor voor afwisseling. Je kunt het festival ook in mei in Zwolle bezoeken en in september in Maastricht.

Kannen & Kruiken

9 t/m 12 augustus 2018

Burgemeester Brouwerplantsoen Amersfoort

Meer info: http://kannenkruiken.nl/

 

Sushi Festival JOY Den Bosch

Yum, hier waren we wel een keer aan toe. Als echte sushi-liefhebber mag je dit festival niet missen. Je kunt hier bijzondere soorten sushi proeven, maar daarnaast ook andere Aziatische lekkernijen zoals dim sum en noodle bowls. De foodtrucks komen dit jaar behalve in Den Bosch ook langs in Den Haag, Utrecht en Maastricht.

Sushi Festival JOY

24 t/m 26 augustus 2018

Paleiskwartier Den Bosch

Meer info: http://www.festival-joy.nl/

Op welke van deze festivals zie jij jezelf al met de lekkerste hapjes in het zonnetje staan? Of allemaal, dat kan natuurlijk ook.

Bron hoofdbeeld: Shutterstock/Food truck in Dallas, Texas door stock_photo_world

Bronnen beelden: Rollende Keukens/Taste of Amsterdam/Gin Festival/Rrrollend/Sushi Festival JOY

print
Geschreven door
Geen reacties

Reactie plaatsen