Soms creëer je iets in de keuken en maak je vervolgens een sprongetje in de lucht. Dan is iets goed gelukt én verrassend lekker. Dat was deze week het geval, toen ik dit gezonde meloen ijs maakte. Zó lekker, fris en zoet. Wat mij betreft het beste tussendoortje of toetje voor in de zomer. En natuurlijk de andere seizoenen, wanneer je van sorbetijs houdt.
100% puur meloen ijs
Om eerlijk te zijn, wilde ik in eerste instantie een gezonde ‘slush puppy’ maken. Je weet wel, dat mierzoete gekleurde drankje waar we als kleine draak dól op waren. Maar nadat ik de ingevroren meloen samen met het limoensap en de honing had gemixt, ontstond er een dikke substantie waarvan ik vervolgens met een ijslepel héél gemakkelijk stevige ijsbolletjes kon maken.
En nadat ik het ijs had geproefd en gefotografeerd, was het meloen ijs nog steeds ‘in tact’. Omdat het ijs gemaakt is van 100% ingevroren meloen, smelt minder snel dan je zou verwachten. En zelfs het eventuele sap is heel erg lekker. Hieronder deel ik het recept met je. Vergeet niet om de meloen eerst even in te vriezen. Daarna: eet smakelijk!
Benodigdheden
Voor 2-3 personen (of meer, verdubbel dan de ingrediënten)
- 250 gram meloen (50% cantaloupe en 50% watermeloen)
- 2 limoenen
- Scheutje honing
- Verse munt voor de garnering
To do’s
1. Verwijder de pitjes en snijd de meloen in stukjes. Zet het fruit daarna in de vriezer (ongeveer een nachtje) totdat het fruit volledig bevroren is.
2. Doe de bevroren meloen daarna in een krachtige blender of foodprocessor. Voeg het sap van 2 limoenen toe en een scheutje honing en mix kort (steeds een aantal seconden) totdat je dikke en grove substantie krijgt, maar geen sap! Een paar stukjes tussendoor is niet erg.
3. Gebruik een ijslepel of gewone lepels om daarna bolletjes van het ijs te vormen en doe deze in een ijs of cocktailglas. Ongeveer twee tot drie bolletjes per persoon. Garneer het meloen ijs met verse munt.