Ben jij dol op chips (met dipsaus!) maar voel je je daarna wel eens een beetje schuldig? Dan hebben we goed nieuws! Deze Guacamole-dip is namelijk heel gezond en heerlijk in combinatie met zelfgebakken zoete aardappel chips (dit recept vind je hier). Ben jij al verstandig bezig en heb je ervaring met het maken van chips uit de oven? Bekijk dan hieronder het recept voor bananenchips!

Recept guacemole:

  • 1 rijpe avocado
  • 1/2 tomaat, vruchtvlees verwijderen
  • 1/2 pepertje (rood of groen)
  • 1/2 rode uitje
  • 1 fijngeperst teentje knoflook
  • Sap van 1/2 citroen
  • Eventueel: een klein beetje verse koriander

Snijd de avocado in stukjes en maak de avocado vervolgens met een vork op een bordje fijn. Snijd het rode uitje, de tomaat (zonder vruchtvlees) en het pepertje in kleine stukjes en doe dit in een mengkom, samen met de fijngemaakte avocado, het fijngeperst teentje knoflook en de citroensap. Voeg hier eventueel naar smaak nog wat verse koriander en peper aan toe.

Recept bananenchips:

  • 2 bananen
  • Citroensap

Snijd iedere banaan in tweeën, zodat je de banaan wat daarna gemakkelijker in dunne plakken kunt snijden. Snijd de halve banaanstukken vervolgens met een scherp mes in zo dun mogelijke plakjes. Leg de stukken banaan op een stukje bakpapier of aluminiumfolie op een ovenschaal en besprenkel ze met wat citroensap. Zet de schaal in een voorverwarmde oven en bak de chips in c.a. 1.5-2 uur op 80-90 graden krokant. Wanneer je de chips uit de oven haalt, voelen ze soms nog wat zacht en plakkerig, afhankelijk van de dikte van de plakken. Zijn de plakjes nog heel zacht? Laat de chips dan nog wat langer in de oven. Zijn ze nog een klein beetje zacht? Laat ze dan 15 minuutjes afkoelen, grote kans dat ze door het afkoelen vanzelf knapperig worden!

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream.

Geen reacties

Reactie plaatsen