Mocht je last hebben van een ochtendhumeur, dan verdwijnt ‘ie als sneeuw voor de zon met deze hartige eiermuffins als ontbijt. Weer eens wat anders dan je dagelijkse bakje kwark met fruit in de ochtend! Hartige eiermuffins, met als basis – je raadt het – eieren, kun je vullen met alles wat je maar wilt. Denk aan zalm, kip, spekjes, tonijn, verschillende soorten kaas en groenten. Lekker variëren dus! Ik heb voor deze eiermuffins gekozen voor zalm, paprika en champignons. Eiermuffins zijn trouwens ook heerlijk als lunch. En daarnaast een prima after workout-snack, lekker veel eiwitten om je spieren te herstellen. Multi-eetbaar, dus!
Benodigdheden (voor 6 muffins):
- 1/2 rode paprika
- 2 grote champignons
- 1 sjalotje
- 5-6 eieren
- 50 gram gerookte zalm
- Verse peper en zout
- Verse peterselie
- Kokosolie om in te vetten
- Muffinvorm
To do’s:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven 180 graden).
2. Snijd de rode paprika, champignons en het sjalotje in kleine stukjes. Snijd ook de gerookte zalm in snippers. Zet dit samen met de groenten even apart.
3. Klop de eieren los in een kom en breng dit op smaak met verse peper, zout en wat verse peterselie.
4. Vet de muffinvorm in met wat kokosolie en verdeel daarna de groenten en zalm over de vormpjes, ongeveer tot de helft. Verdeel daarna het eiermengsel over de vormpjes, tot iets onder de rand.
5. Zet de muffins in de oven voor c.a. 20 minuten.
De beslagkom op de foto is trouwens van Rosti Mepal. Deze multifuctionele beslagkom met de naam ‘Margrethe’ viert haar 60e verjaardag. Een icoon in de keuken en dat is niet voor niets. Een heerlijke keuken-tool om in huis te hebben, verkrijgbaar in veel verschillende maten en vrolijke kleurtjes! Zie voor meer info: www.rostimepalshop.nl.
Manon Mestrom Ik 1 oktober 2014
Ik
HMMM lijkt me zo lekker! Ga het snel ook eens zelf proberen.
knuffel en kus
Anouk Ik 6 oktober 2014
Ik
Yummie, ziet er heerlijk uit! Dit recept ga ik zeker eens proberen ;)
sandra Ik 10 februari 2017
Ik
zou je ze in kunnen vriezen?
Ziet er wel lekker uit!
Cotton & Cream Ik 10 februari 2017
Ik
Ha Sandra, je kunt het proberen, maar ik denk niet dat ze er lekkerder op worden ;) Gewoon vers zou ik aanbevelen!