Ken je dat, zo’n periode waarbij je onbewust altijd naar hetzelfde ingredient grijpt? Zo’n ‘fling’ heb ik op dit moment met geitenkaas. Zonder dat ik het zelf door heb, haal ik steeds opnieuw geitenkaas in huis. Totdat mijn vriend aan me vraagt “eten we wéér geitenkaas?”
Ik kan het dus niet laten om dit lekkere geitenkaas recept met je te delen, een van de gerechten die ik voor de HEMA blog – waar ik maandelijks een aantal recepten deel – heb ontwikkeld. Ik vind geitenkaas het lekkerste in combinatie met zoete fruitsoorten, zoals framboos, appel en mango. Daarom heb ik een kleurrijk taartje ontwikkeld met mango, courgette en natuurlijk…geitenkaas. De verse munt geeft het mangotaartje een bijzonder en fris tintje. Eet dit feestelijke taartje als voorgerecht of hoofdgerecht met een frisse salade erbij.
Benodigdheden (voor 4 personen):
– 4 plakken bladerdeeg (vierkant)
– 3/4 courgette
– 2 mango’s
– 100 gram geitenkaas
– 1 ei
– Honing
– Verse munt
To do’s:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi de bladerdeeg plakken en maak met een mes (zachtjes) een inkeping/lijn, maximaal 1 cm van de rand. Prik met een vork gaatjes in het midden.
2. Snijd 16 plakjes van de courgette en verdeel 4 plakjes over het midden van het bladerdeeg (binnen de lijntjes). Verkruimel daarna wat geitenkaas over de courgette.
3. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakjes. Verdeel de mango over de geitenkaas en zorg dat de plakjes mooi verdeeld zijn.
4. Kluts een eitje en besmeer de rand van het bladerdeeg (waarvoor je een lijn gezet hebt) met ei.
5. Zet de taartjes 10 minuten in de oven. Besprenkel de mango daarna met honing en zet de taartjes opnieuw voor 5-10 minuten in de oven, totdat het bladerdeeg lichtbruin kleurt.
6. Garneer de taartjes met blaadjes verse munt.
Dit is een van de recepten die ik speciaal voor de HEMA blog heb ontwikkeld. Hier vind je dus nog veel meer inspiratie voor recepten, maar ook mode, interieur en DIY: http://blog.hema.nl/
Manon Mestrom Ik 10 augustus 2015
Ik
Hmm ziet er lekker uit!!
Cotton & Cream Ik 10 augustus 2015
Ik
Hihi thanks lady! Ben benieuwd of je ‘m ook lekker vindt smaken :) liefs!
Pingback:10 VERRASSENDE EN GEZONDE HAPJES VOOR OUD & NIEUW - Cotton & Cream Ik 30 december 2015
Ik