Muffins als ontbijt, lunch, tussendoortje of toetje: het kan allemaal met deze gezonde havermout muffins met blauwe bessen en pure chocolade! Sta ‘s ochtends iets eerder op om verse muffins te bakken als ontbijt voor je lief. Of maak ze voor vriendinnen die op bezoek komen. Die heerlijke geuren die uit de keuken komen, daar word je toch blij van? En een heel fijn gegeven: deze gezonde muffins bevatten vrijwel geen vet en helemaal geen suiker. Hier kun je dus ongegeneerd van snoepen!
Ingrediënten (voor c.a. 10 stuks):
- 2 bananen, fijngeprakt
- 2 eieren
- 125 ml amandelmelk of gewone melk
- 2 theelepels bakpoeder
- 125 gram havermout
- 1 theelepel kaneel
- Snufje zout
- Handje blauwe bessen
- 4-8 blokjes pure chocolade, kleingesneden
- Scheutje honing of agavesiroop
- Bakspray (tip: lees hier hoe je zelf bakspray maakt)
- Staafmixer
- 10 muffinvormpjes
To do’s:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de havermout, de eieren, de melk, de fijngeprakte banaan en het bakpoeder met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg daarna een scheutje honing of agavesiroop, het kaneelpoeder en een snufje zout toe. Voeg als laatste de blauwe bessen en stukjes chocolade toe en meng dit voorzichtig door het beslag (niet mixen). Spray wat bakspray aan de binnenkant van de vormpjes, om ervoor te zorgen dat je de muffins straks makkelijker uit de vormpjes haalt en ze niet vastplakken. Verdeel het beslag over de muffin vormpjes. Bak de muffins in 30-35 minuten goudbruin en gaar in de oven. Laat ze 10-15 minuutjes afkoelen voordat je de muffins uit de vormpjes haalt. Mmm eet smakelijk!
TIP: Vervang de blauwe bessen en chocolade voor stukjes appel en walnoten!
Volg Cotton & Cream ook op Facebook | Instagram | Bloglovin
Dana Ik 30 september 2014
Ik
meeeeeeeega lekker!