ITALIAN FOOD: THE GOOD LIFE

Italian food. Dat is toch gewoon synoniem aan ‘het goede leven’? Niet alleen omdat het mij doet denken aan die te fijne citytrips naar Milaan en Rome en zonvakanties in Italië. De passie in de Italiaanse keuken, de pure ingrediënten, het gebruik van veel verse kruiden en de ‘sociale-eet-cultuur’ daar word ik – en vooral mijn hongerige maag – heel gelukkig van. Pizza’s laat ik negen van de tien keer aan me voorbij gaan. Dit koolhydraatbommetje schuif ik alleen naar binnen als ik iets te diep in het glaasje heb gekeken. Meestal kies ik voor een frisse tomaat-mozzarella-basilicum salade, carpaccio of vitello tonato. En het liefst vergezeld met koud glas prosecco. Maar met een goede, verse pasta kun je mij ook heel tevreden houden. Als kleindochter van de visboer, eet ik pasta wel het liefst met gamba’s, zalm of schelpdieren. Vapiano, het franchise concept waarvan restaurants in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam zitten, had mij uitgenodigd voor een Italiaanse lunch. Maar ik werd ook aan het werk gezet! In de restaurantkeuken heb ik mijn eigen pasta (met gamba’s!) bereid en daarnaast geleerd hoe ik de perfecte cappuccino maak. Bekijk hieronder het fotoverslag!

Vapiano Amsterdam 6

Lekker kokkerellen in de keuken! Ik ging aan de slag met pasta (de pasta wordt door Vapiano in huis vers gemaakt), gamba’s, knoflook, ui, klein scheutje kookroom, parmezaanse kaas, basilicum en nootmuskaat. Zie verderop het eindresultaat!

Vapiano Amsterdam 2

Gezelligheid in de keuken!

Vapiano Amsterdam 4

Het eindresultaat! Een redelijk heftige lunch, maar wel een goede bodem voor het Pacha festival waar ik die middag naartoe ging.

Vapiano Amsterdam 5

Tiramisu en Panna Cotta. Nou vooruit dan…

Vapiano Amsterdam 7

Hoe maak je nu die perfecte cappuccino, waarbij je niet eerst een slok melk naar binnen krijgt en vervolgens een zwarte (nog veel te hete) slok koffie zonder melk? Een laagje espresso op de perfecte temperatuur, (met de hand) opgeklopte melk er voorzichtig, vanuit het midden en van hoog naar beneden schenken, zodat een mooi ‘bloem-figuurtje’ in de melk zichtbaar is.

Vapiano Amsterdam 1

Kon ik deze cappuccino maar elke ochtend thuis laten bezorgen.

Vapiano Amsterdam 8

 

Kijk voor meer informatie en adresgegevens op: Vapiano.nl

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen