KIP GEMARINEERD IN HONING EN MUNT

Soms ben je zó druk in je hoofd en puilt je agenda uit, waardoor je geen idee hebt wat je moet eten. Herkenbaar? Stop dan gewoon met zoeken naar inspiratie en maak een lekkere, makkelijke maaltijd met een gemarineerd stukje vlees of vis en wat roerbakgroenten. Simpel, gezond maar vooral hartstikke lekker! Vandaag staat er een kippetje op het menu, gemarineerd in honing-munt. Daar kun je verschillende groeten bij eten, maar ik heb gekozen voor boontjes met een rood uitje en een frisse tomatensalade.

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 2 kipfilets
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1-2 eetlepels honing
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Snufje verse peper en zout
  • Verse boontjes
  • 1 rode ui
  • Munt, kleingesneden
  • Cherrytomaatjes
  • Balsamicoazijn

To do’s

Maak de marinade door de olijfolie, citroensap, honing, paprikapoeder, peper en zout met elkaar te mengen. Snijd de kipfilets in grove stukken en marineer ze met de honingmarinade. Bak de kipfilets vervolgens zachtjes in een grill- of bakpan in c.a. 10-12 minuten gaar en knapperig. De kipfilet kleurt redelijk snel bruin, dat komt door de honingmarinade, maar doet niets af aan de smaak dus wees niet bang dat de kipfilet aan het verbranden is. Fruit in de tussentijd een fijngesneden rode uitje met wat olijfolie in een aparte pan en roerbak daarna de boontjes. Maak de borden op met de boontjes, leg daar overheen de stukjes gebakken kipfilet en serveer dit met wat cherrytomaatjes besprenkeld met verse peper en balsamicoazijn. Over de kipfilet kun je vervolgens wat fijngesneden blaadjes munt strooien (kort meebakken met de kipfilet kan ook). Eet smakelijk!

Kip met munt en honing

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Bedankt voor dit lekkere recept, dit ga ik vanavond maken. Nu al zin in!!

Reactie plaatsen