Kip, avocado en tomaat is een frisse, heerlijk zomerse combinatie. En dan niet te vergeten een yoghurt-sinaasappeldressing erbij, die overigens heel gemakkelijk is om te maken. De zoete sinaasappelsmaak met een licht ‘bittertje’ en gekookte kip is heerlijk in een zonnige salade. En heb jij wel eens kip gepocheerd? Dit is een perfecte manier om dit magere stukje vlees gemakkelijk en vooral lekker voor een salade te bereiden. Bekijk hieronder snel het recept! Eet de salade met wat sneetjes volkoren- of speltbrood of voeg wat sla toe.
Benodigdheden (voor 1 persoon)
- 1 kleine kipfilet
- 1/2 avocado
- 1 tomaat
- 4-5 blaadjes verse basilicum
- 1 eetlepel magere yoghurt
- 1 eetlepel sinaasappelsap
- 1 theelepel honing
- Citroensap
- Verse peper
To do’s:
Breng in een middelgrote pan water aan de kook samen met een snufje zout. Leg de kipfilet voorzichtig in de pan met kokend water en kook de kip c.a. 3 minuten mee. Zet het vuur vervolgens uit en laat de kip nog 10 minuten staan, totdat de kip gaar is. Haal de kipfilet daarna uit de pan en laat de kip afkoelen. Snijd in de tussentijd de avocado en tomaat in blokjes en snijd de basilicum blaadjes klein. Wanneer de kip is afgekoeld snijd je het vlees, dat door het koken wat draderiger is geworden, in stukjes. Breng de kip op smaak met wat verse peper. Doe de avocado, tomaat en basilicum bij de kip en meng dit door elkaar. Maak de dressing door de yoghurt, sinaasappelsap, honing en een paar druppels citroensap in een kommetje met elkaar te mengen. Breng eventueel op smaak met wat verse peper en eventueel wat extra yoghurt wanneer de saus te dun is. Meng de dressing door de kipsalade en garneer met een blaadje verse basilicum. Voilà, eet smakelijk!
Xandra Ik 4 augustus 2014
Ik
Wat een interessante manier om kip te bereiden! Dat heb ik echt nog nooit gezien haha. Mag ik vragen wat het verschil is met ‘gewoon’ bakken? Waarom doe je het zo? Ziet er overigens heerlijk uit, dit recept.
Marlieke Ik Auteur Ik 5 augustus 2014
Ik
Hi Xandra, dank voor je berichtje!
Het is heel handig om kip te pocheren/koken ipv bakken. Waarom? Het is heel mager (je gebruikt geen bakvet), je kunt de gepocheerde kip c.a. 2 dagen in de koelkast bewaren en bovendien is het heerlijk in salades. Persoonlijk vind ik dit lekkerder dan gebakken kip (de belangrijkste reden natuurlijk :)).
Zeker een keer proberen dus, en ben benieuwd naar je reactie! Liefs.
Pingback:Kip, avocado en tomaat is een frisse, heerlijk zomerse combinatie. En dan niet t… – Komkommer salade Ik 10 februari 2020
Ik