OMELET ROL MET ZALM EN AVOCADO

Vandaag beginnen we de week extra goed, met een heerlijk en verrassend lunch-idee. Een omelet rol gevuld met zalm en avocado, afgemaakt met zacht botersla, een pittig bosuitje en wat smaakvolle pijnboompitjes. Geloof me wanneer ik zeg dat deze lekkere, gezonde en koolhydraatarme lunch jouw dag een boost gaat geven!

Benodigdheden (voor 1 persoon):

  • 2 eieren
  • 1/2 avocado
  • 75 gram gerookte zalm plakken
  • 1/2 bosuitje
  • 1/2 komkommer
  • Pijnboompitjes (licht geroosterd)
  • Kropsla (zachte, botersla met grote bladeren)
  • (Kokos) olie


To do’s:
1.
Kluts de eieren en voeg wat verse peper en zout toe. Smelt de kokosolie, giet het eiermengsel gelijkmatig in een (grote) bakpan en maak een zo dun mogelijke omelet. Bak de omelet (niet te bruin) en laat ‘m daarna afkoelen.

2. Snijd de komkommer (eventueel het natte binnendeel verwijderen) in lange reepjes, het bosuitje in dunne ringetjes en de avocado in plakjes.

3. Haal 2-3 grote, mooie bladeren van de kropsla. Was de slabladeren, droog ze goed en verdeel ze daarna over de omelet. Verdeel daarna iets onder het midden wat gerookte zalm (in een strookje) en leg daar overheen wat plakjes avocado, een of meer reepjes komkommer, bosuitjes en pijnboompitjes.

4. Rol de omelet voorzichtig op waarbij je de vulling als eerste meepakt. Snijd de rol daarna doormidden en zet beide delen eventueel vast met een prikker. Serveer de omelet rol met wat tomaatjes.

Omelet rol met zalm en avocado2

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream.

Laatste reacties
  • Oeh ziet er heerlijk uit. Goed idee voor de lunch vanmiddag! Dankjewel voor de tip!

  • Wat een leuk idee om een omelet als wrap te gebruiken, lijkt me erg lekker!

  • Mmm dit ziet er echt heerlijk uit! En lekker gezond, ei als wrap!

Reactie plaatsen