Benodigdheden (voor 2-3 personen):
- 3 eieren
- Handje (c.a 125 gram) rijstmiehoen of rijstnoedels
- 12-14 gamba’s
- 1 chineese kool of paksoi
- 1 rode paprika
- Handje taugé
- 2 bosuitjes
- Verse koriander
- Olijfolie om mee te bakken
Saus:
- 1/2 rood pepertje, fijngesneden
- 3 eetlepels vissaus
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 1 theelepel pindakaas
- 1 theelepel sojasaus
- 1 eetlepel limoensap
To do’s:
Snijd de Chinese kool of paksoi en paprika in (grove) stukken en zet dit even apart. Roerbak de eieren met wat olijfolie in de pan. Voeg aan de pan met scrambled eggs (je kunt eventueel wat ei apart houden voor de garnering) wat extra olijfolie toe en bak hier de Chinese kool/paksoi in. Kook in de tussentijd de mihoen zoals staat omschreven op de verpakking. Bak ook de gamba’s in een aparte pan gaar, eventueel met een klein beetje verse peper of zout. Lekker als de gamba’s een krokant gebakken jasje hebben. Maak de saus door alle ingrediënten die hierboven zijn opgesomd in een kommetje met elkaar te mengen. Snijd de bosuitjes in kleine ringetjes en zet dit even apart. Voeg de saus toe aan de groenten, meng dit goed door elkaar. Voeg als laatste de bosuitjes en taugé toe, om de smaak zo veel mogelijk te behouden. Wanneer de rijstmihoen klaar en afgegoten is, voeg je dit ook toe aan de pan met groenten en meng je het geheel goed door elkaar. Maak de borden op met de pad thai en garneer eventueel met wat extra scrambled eggs (als je die apart hebt gehouden). Maak het gerecht af met flink wat verse, fijngesneden koriander. Mmmm, eet smakelijk!
Evi Ik 12 juni 2014
Ik
Ik houd ook zo van Thais eten, echt heerlijk!