Schreeuwt je lijf om een vitamineboost? Of ben je het afgelopen weekend uit de bocht gevlogen qua eten? Dit vegetarische soepje zit bomvol vitaminen en zorgt er dus zeker voor dat je je beter voelt! Paprika’s, prei en tomaten: één groot groentefeest op je bord! 

Benodigdheden (voor 3-4 personen):

  • 3 grote paprika’s (rood en/of geel)
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 1 prei
  • 1 grote ui
  • 1 bouillonblokje (groenten)
  • 1/2 liter water
  • Verse peterselie of basilicum
  • Eventueel: 1/2 bakje crème fraîche
  • Olijfolie
  • Staafmixer

To do’s: 
Snijd de paprika in reepjes, de cherrytomaatjes doormidden en de prei in ringetjes. Snijd de ui in kleine stukjes en bak de uitjes met wat olijfolie glazig in een soeppan. Voeg daar vervolgens de paprikareepjes, cherrytomaatjes en prei aan toe en laat de groenten 10-20 minuten (afhankelijk hoeveel tijd je hebt) met de deksel op de pan gaar stoven. Voeg daarna een half liter water en een bouillonblokje toe aan de pan. Wanneer het bouillonblokje is opgelost en het water aan de kook is gebracht, pureer je de soep met een staafmixer. Warm de soep opnieuw op en breng hem op smaak met wat verse peper en zout. Schep de soep in de borden en voeg als laatste wat verse peterselie of basilicum toe (en eventueel een lepeltje crème fraîche). Smakelijk!

Paprikasoep

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
  • Crème fraiche, wat is dat in Nederland. In Belgie is dat stijfgeklopte room.

    Of bedoel je gewoon room die je koopt in de soep doen?

    Wij doen nooit opgeklopte room in een gerecht.

    Wat moet het zijn?

Reactie plaatsen