Authentiek, puur en zonnig: de smaak van Italië. Deze smaak zet je in een handomdraai op tafel met deze simpele maar o zo lekker “pasta pesto” met spinazie en paddestoelen die bij mij al jaren favoriet is en nooit verveeld. Een ideaal en simpel gerecht voor een doordeweekse dag wanneer je even gebrek hebt aan inspiratie. Buon appetito!
Benodigdheden (voor 2 personen):
- 150 gram volkoren pasta
- Paddestoelen (zoals kastagnechampignons, oesterzwammen en/of shiitake)
- 300 gram verse spinazie
- 1 eetlepel pesto (zie voor zelfgemaakte pesto de ingrediënten hieronder)
- 4-6 zongedroogde tomaatjes
- Olie om in te bakken
Zelfgemaakte pesto
- Handje pijnboompitten
- 15 gram verse basilicum
- Handje Parmezaanse kaas
- 1 knoflook teentje (eventueel)
- Scheut olijfolie
- Verse peper en zout
To do’s:
1. Kook de pasta zoals staat omschreven op de verpakking.
2. Borstel de paddestoelen schoon, halveer ze of snijd ze in kwartjes, en zet even apart.
3. Roerbak de verse spinazie met wat olie in een grote pan en giet het vocht wat hier vanaf komt af. Voeg daarna de champignons toe en roerbak dit een paar minuten mee.
4. Maak in de tussentijd de zelfgemaakte pesto door alle hierboven genoemde ingrediënten in een keukenmachine of met een vijzel klein te maken. Houd nog wat Parmezaanse kaas, verse basilicum en pijnboompitjes over voor de garnering
5. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Giet daarna de pasta af en voeg dit samen met de (zelfgemaakte) pesto en de fijngesneden zongesneden tomaatjes toe aan de pan met spinazie en groenten. Roer dit goed door elkaar, breng eventueel op smaak met wat extra peper en zout en zet een paar minuutjes op laag vuur en onder regelmatig roeren.
6. Rooster in de tussentijd wat overgebleven pijnboonpitjes. Maak daarna de borden op met de pasta en garneer met extra verse basilicum, Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitjes.
Ollyvia Laura Ik 17 juni 2015
Ik
yummy
anyway, would you like to follow each other on gfc/bloglovin and instagram? Let me know :)
OLLYVIA LAURA | INDONESIAN STYLE, TRAVEL & BEAUTY BLOGGER |
NEW POST : BLACK
SPONSORED BY TRENDSGAL
Janny Vaatstra Ik 21 juni 2015
Ik
Weer zo’n heerlijk gerecht!! Van de week ook de wortelsalade ketchap kip gemaakt. Super!!
Cotton & Cream Ik 21 juni 2015
Ik
Hi Janny, dank voor je leuke bericht :-) super om te horen dat je de recepten lekker vindt! Suggesties zijn natuurlijk ook altijd welkom. Fijne zondag! X
Cynthia Ik 23 juni 2015
Ik
Klinkt lekker! Ik houd wel van pasta pesto, maar deze variant heb ik nog nooit gegeten
Pingback:DIT IS ÁLLES WAT JE MOET WETEN OVER CHAMPAGNE - Cotton & Cream Ik 23 september 2016
Ik
Pingback:DIT IS ALLES WAT JE MOET WETEN OVER CHAMPAGNE - Cotton & Cream Ik 30 november 2016
Ik