PITTIG BROODJE MET GAMBA’S EN AVOCADO

Vroeger at ik als ontbijt en lunch brood én schepte ik in ‘savonds meer pasta op mijn bord dan goed voor me was. Tegenwoordig let ik op de hoeveelheid koolhydraten die ik op een dag binnenkrijg, aangezien ik me hier energieker en slanker door voel. Ik probeer me per dag tot één of twee gerechten met veel koolhydraten te beperken en meestal kies ik dan voor brood. Want brood daar kan en wil ik écht geen afscheid van nemen. Een broodje met verse grillworst of oude kaas, daar maak je mij voorbeeld erg blij mee. Ook een broodje in combinatie met een pittige, kruidige smaak is altijd goed. Daarom deel ik vandaag het recept voor een pittig broodje met gamba’s en avocado. Waarbij je de gamba’s overigens ook goed kunt vervangen voor kip. Lekker wanneer je zin hebt in een stevige lunch!

Benodigdheden (voor 2 broodjes):

 • 2 volkoren- of speltbroodjes
 • 12-16 gepelde gamba’s (of 1 fijngesneden kipfilet)
 • Ketjap
 • Gemalen chilipepers
 • Sambal
 • Handje taugé
 • 1 ui
 • Eventueel: 1 teentje knoflook
 • 1/2 paprika
 • 1 avocado
 • 1 tomaat
 • Verse peper en zout
 • Olie om te bakken

To do’s:
1. Snijd de ui en paprika fijn en zet dit even apart. Breng de gamba’s op smaak met wat verse peper en zout (niet te veel!) en chilipeper.

2. Bak de ui daarna met wat olie in de pan totdat ze glazig zijn, eventueel samen met het teentje knoflook. Bak vervolgens de gamba’s een paar minuten mee. Voeg daarna de paprikastukjes toe en een flinke scheut ketjap. Wanneer je van pittig houdt, voeg je een mespuntje sambal toe en eventueel wat extra gemalen chilipeper.

3. Vlak voordat de gamba’s klaar zijn, voeg je de taugé aan de pan toe zodat deze lekker knapperig blijven.

4. Snijd de broodjes open. Beleg de onderkant van de broodjes met wat plakjes avocado en tomaat. Verdeel daar overheen de gamba’s met groenten.

Broodje met pittige gamba's

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties

Reactie plaatsen