Vandaag staat er sinds lange tijd weer een quinoa gerecht op het menu. Quinoa is altijd goed, het is gezond, vult goed en geeft energie. Het liefst eet ik quinoa in een frisse salade of in een gerecht met krachtige smaken. Deze keer heb ik quinoa bereid met lamsworstjes, feta, gegrilde groenten en verse kruiden. Afgemaakt met een heerlijk frisse zelfgemaakte tzatziki, dit is zo enorm lekker bij dit gerecht! Ook zit er een klein zoetje in door de gedroogde vijgen. Een gezond en lekker smaakvol gerecht, een absolute aanrader!
Benodigdheden (voor 2 personen):
- 150 gram quinoa
- 1/2 aubergine
- 1/2 courgette
- 1 paprika
- 4 lamsworstjes
- 4 gedroogde vijgen
- Paar blokjes fetakaas
- Verse koriander
- Verse munt
- Handje walnoten
- Verse peper en zout
- Olijfolie
Tzatziki
- 2 volle eetlepels yoghurt of kwark
- 1/8 komkommer (binnendeel verwijderen en komkommer raspen of heel klein snijden)
- 1 teentje knoflook
- Verse peper en zout
- Klein scheutje olie
To do’s:
1. Was de quinoa en bereid de quinoa zoals staat omschreven op de verpakking.
2. Maak de tzatziki door de ingrediënten zoals hierboven opgesomd in een kommetje met elkaar te mengen. Zet dit even in de koelkast.
3. Snijd in de tussentijd de aubergine, courgette en paprika in grove stukken en plakken en breng de groenten op smaak met wat olijfolie, peper en zout. Grill de groenten 5-10 minuten totdat ze mooi goudbruin kleuren.
4. Bak of grill in de tussentijd ook de lamsworstjes in c.a. 10 minuten goudbruin en gaar.
5. Wanneer de quinoa klaar is, laat je dit kort afkoelen tot lauwwarm. Meng de quinoa daarna in een kom met de fijngesneden vijgen, verbrokkelde fetakaas, walnoten, gegrilde groenten, fijngesneden munt en koriander. Breng de quinoa eventueel extra op smaak met wat peper en zout.
6. Maak de borden op met de quinoa, leg de worstjes bovenop en serveer met een flinke lepel tzatziki.
Eet smakelijk!
Faye Ik 4 augustus 2015
Ik
Ziet er heel goed uit!
Ga ik zeker proberen, thanks!!
faye van byfaye.nl
Pingback:QUINOA MET LAMSWORSTJES, FETA EN GEGRILDE GROENTEN - LikeFood Ik 8 augustus 2015
Ik
Pingback:DIT IS ALLES WAT JE MOET WETEN OVER CHAMPAGNE - Cotton & Cream Ik 14 oktober 2016
Ik