Heel even opletten allemaal, want dit recept wil je niet missen. Een romige puree gemaakt van bloemkool en bonen, die ook nog eens smaakt als gewone aardappelpuree, dat wil je proberen toch? En om eerlijk te zijn, vind ik deze bloemkool puree zelfs lekkerder en smaakvoller dan de klassieke variant. Dit recept is ook ideaal voor het Kerst diner wat eraan zit te komen. Een heerlijk bijgerecht, wat je in aparte bakjes of vanuit een grote ovenschaal kunt serveren. Lekker met een gebakken visje! Super gezond en dan als extraatje ook nog eens koolhydraatarm en bomvol vitaminen. Volgens mij heb ik je wel overtuigd? Maken dus!
Benodigdheden:
Voor 2-3 personen:
- 400 gram bloemkool
- 150 gram witte bonen (uitlekgewicht, bijvoorbeeld cannelloni bonen)
- Geraspte kaas (kaas naar keuze, bijvoorbeeld oude kaas)
- Nootmuskaat
- Peper en zout
- 1 ei
- Verse bieslook
TIP: ‘verstop’ wat garnaaltjes (niet te veel, anders wordt het te “vissig”) of kleine, uitgebakken spekjes in de puree)
To do’s:
1. Kook de bloemkool roosjes in c.a. 12-15 minuten gaar en zacht. Giet de groenten goed af en pureer daarna met een staafmixer. Spoel de bonen af, laat ze goed uitlekken (zo min mogelijk extra vocht dus), voeg ze toe aan de bloemkool en pureer opnieuw. Voeg daarna wat geraspte kaas toe, een eitje en breng op smaak met peper, zout en eventueel een snufje nootmuskaat.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden hete lucht). Doe de bloemkool puree in een ovenschaal – een grote of een paar kleintjes – en strooi hier wat extra geraspte kaas overheen. Zet de bloemkool puree in de oven voor c.a. 10 minuten. Zet de puree eventueel nog extra 5-10 minuten onder de grill, zodat de kaas licht goudbruin kleurt. Strooi er voor serveren nog wat fijngesneden bieslook overheen. Smakelijk!
Benieuwd naar meer gezonde, originele en koolhydraatarme recepten? Klik dan hier voor een overzicht van alle recepten uit de keuken van Cotton & Cream. Heb je iets gemaakt? Laat gerust weten wat je ervan vindt, altijd leuk!