Flatbread is niet alleen ontzettend lekker, maar ook hartstikke multifunctioneel. Je kunt het bij de soep, salade of bij een borrel met smeersels serveren. En wanneer je een hele dunne flatbread maakt, kun je ‘m ook als vervanger voor een wrap gebruiken. En wat dacht je van een flatbread pizza? Of als vervanger van een broodje bij falafel of een burger? In dit artikel lees je hoe je zelf heel gemakkelijk flatbread kunt maken van speltmeel.
Benodigdheden:
Voor 2-3 stuks
- 200 gram speltmeel
- 150 gram yoghurt
- 1 theelepel bakpoeder
- Flinke snuf zout
TIP: voeg wat verse kruiden (dille, bieslook of rozemarijn) en knoflook aan het deeg toe, voor extra smaak.
To do’s:
1. Doe de yoghurt, het speltmeel, de bakpoeder en een flinke snuf zout in een mixkom en kneed het met je handen tot een stevig deeg. Vorm daarna 2 of 3 bolletjes van deeg.
2. Verdeel een dun laagje meel of bloem op het (schone) aanrecht of snijplank om te voorkomen dat het deeg blijft plakken. Rol het deeg daarna met een deegroller uit, zo dun mogelijk. Druk de randjes een beetje naar binnen, zodat een mooi rond flatbread ontstaat.
3. Bak het flatbread in een droge koekenpan c.a. 2 minuten per kant, totdat het flatbread goudbruin en hard is.
Je leest het, flatbread maken is helemaal niet moeilijk. Voor meer makkelijke en gezonde recepten, klik je hier.