Vandaag een zomers receptje. Lekker fris, gezond en kleurrijk, wat ook nog eens in een handomdraai is klaargemaakt. Met maar vijf ingrediënten! Een salade van avocado, meloen en rivierkreeftjes, met een sausje van kwark en dille. Ideaal als bijgerecht, voorgerecht of als gezond tussendoortje. Of serveer ‘m met een salade en wat sneetjes speltbrood en je hebt een prima lunch of avondmaaltje te pakken. En wees niet bang, je kunt de salade ook gewoon in een schaaltje of op een bord eten, maar een gevulde avocado is weer eens wat anders. Enjoy summer!
Benodigdheden (voor 2 personen):
- 1 avocado
- 250 gram meloen – de oranje cantaloupe (leukste kleurtje) of anders de groene galia
- 100 gram rivierkreeftjes
- 1/2 tot 1 eetlepel kwark
- Verse dille
- Peper en zout
Tip: serveer met een knapperige rucola-paprika salade en/of wat sneetjes speltbrood apart.
To do’s:
1. Snijd de avocado doormidden en het vruchtvlees in stukjes. Snijd ook de meloen in stukjes. Doe dit samen met de rivierkreeftjes in een mengkom.
2. Breng de salade op smaak met kwark, verse dille en peper en zout.
3. Vul de gehalveerde avocado’s of een schaaltje met de meloen-rivierkreeftjes salade. Serveer de gevulde avocado met een salade apart en/of wat sneetjes brood. Eet smakelijk!
Meer makkelijke en gezonde recepten van Cotton & Cream vind je hier.
Roland Commandeur Ik 2 september 2018
Ik
Is het restaurant al geopend?
op de webpagina kan ik geen adres en telefoonnummer vinden.
Zou iemand mij daarover willen informeren.
Het ziet er zo leuk uit op de webpagina.
Graag wil er komen eten op 15 sebtember.