Deze zomerse rijstsalade met onder andere radijsjes, witte kool, amandelen, rozijntjes, munt en gepocheerde kip eet je als hoofdgerecht, maar is ook een ideaal bijgerecht voor tijdens een BBQ. Je kunt ‘m vooraf klaarmaken en in de koelkast zetten, altijd relaxt! Simpel om te maken, lekker fris, super smaakvol en ook hartstikke gezond! De frisse, licht zoete yoghurt-honing dressing maakt de rijstsalade helemaal af.
Benodigdheden (voor 2 personen):
- 1 kipfilet
- 125 gram zilvervliesrijst
- 4-5 radijsjes
- 1/2 komkommer
- 5-6 blaadjes munt
- Handje rozijntjes
- Handje amandelen
- 75 gram gesneden witte (spits)kool – c.a. 2 handjes
- 3 eetlepels magere yoghurt
- 1 eetlepel honing
- Paar druppels citroensap
To do’s:
Breng 1 liter water aan de kook, samen met een bouillonblokje, wat citroensap en peper. Voeg de kipfilet toe zodra de bouillon kookt en laat de kip 3 minuten koken. Zet vervolgens het vuur uit en laat de kip nog c.a. 10 minuten in de gekookte bouillon staan (deksel op de pan), totdat het vlees gaar is. Bereid in de tussentijd de zilvervliesrijst zoals staat omschreven op de verpakking. Zodra de kipfilet gaar is, haal je het vlees uit de bouillon om af te laten koelen. Giet ook de rijst af zodra dit gaar is en laat afkoelen. Om het afkoelen te versnellen kun je de rijst in een zeef doen en onder de koude kraan houden. Snijd in de tussentijd de komkommer in kleine blokjes (binnendeel verwijderen), de radijsjes in plakjes, de amandelen doormidden en de munt fijn. Doe de komkommer, radijsjes, munt en amandelen samen met de afgekoelde rijst, witte kool en rozijntjes in een slakom. Zodra de kipfilet afgekoeld is, snijd je het vlees in klein reepjes en doe je dit ook bij de salade. Maak de dressing door de magere yoghurt met de honing en een paar druppeltjes citroensap te mengen. Verdeel de dressing over de salade en meng alle ingrediënten goed door elkaar. Zet de rijstsalade eventueel even in de koelkast totdat je aan tafel gaat of de BBQ aansteekt.
Sophie Ik 14 augustus 2014
Ik
Ziet er lekker en gezond uit zeg!
Kimmie Ik 20 augustus 2014
Ik
Mmmmmmm, zin in! Dit ga ik zeker eens maken…