Dag wisselvallige zomer, hallo warme nazomer. Met deze dagen is het heerlijk om lichte, frisse salades te eten tijdens je lunch of diner. Maar ben je ook zo snel uitgekeken op de standaard salade kip of gerookte zalm? Dan ben jij toe aan een exotische salade die je zintuigen prikkelen, met o.a. geitenkaas en grapefruit. Kleurrijk, fris-geurend en een énorm smaakbommetje.
Benodigdheden
(voor 2 personen)
- 2 handjes mesclun sla (of een andere slasoort)
- 1 grapefruit
- Paar takjes verse munt
- 1/2 komkommer
- 10 cherry tomaatjes
- Zachte geitenkaas
- Paar plakjes gedroogde ham
- Handje pecannoten
Citroen vinaigrette:
- Balsamico-azijn
- Olijfolie
- Citroensap
To do’s
1. Snijd of schaaf (met een kaasschaaf) de komkommer in langwerpige plakken. Snijd de cherry tomaatjes in kleine partjes. Schil de grapefruit en snijd de partjes klein. Maak tenslotte de blaadjes verse munt fijn en zet dit alles even apart.
2. Maak de citroen vinaigrette. Meng 1 eetlepel balsamico-azijn, 1 eetlepel olijfolie en wat druppels citroensap. Proef en voeg naar smaak peper, zout en extra citroensap toe.
3. Leg wat sla op de borden of in kommetjes. Verdeel daar overheen mooi het fruit en de groenten.
4. Verkruimel de geitenkaas over de salade, gevolgd door de (dungesneden) plakjes gedroogde ham. Besprenkel met wat citroen vinaigrette en maak de salade af met pecannootjes en verse munt.
Laat gerust weten wanneer jij deze exotische salade met geitenkaas en grapefruit ook zo lekker vindt! Meer frisse en gezonde recepten voor lunch of diner? Zie deze link voor een verzameling.
Bettie Ik 7 september 2016
Ik
Dit ziet er zo lekker uit. Ik heb even dit recept opgeslagen, zodat ik het een keer kan uit proberen.
Cotton & Cream Ik 8 oktober 2016
Ik
Leuk om te horen Bettie, benieuwd wat je ervan vindt :) fijn weekend!