Is dit een salade of een pasta? Tsja, het zit er eigenlijk een beetje tussenin. Pasta en sla past qua smaak namelijk heel goed bij elkaar, ook al is de pasta warm en de sla koud. In deze pastasalade zitten ook gebakken macademia- en pecannootjes; oei wat zijn die lekker en knapperig door de salade. Je kunt er verschillende gegrilde groenten bij eten. Bij de salade op de foto heb ik gegrilde aubergine gegeten, maar je kunt er ook prima courgette, pompoen of paprika bij serveren.
Benodigdheden:
- 150-200 gram pasta (bij voorkeur volkoren- of spelpasta)
- 100-150 gram magere spekjes
- 1 aubergine
- 1 teentje knoflook
- rucola sla
- 1 avocado
- 15 gram basilicum
- Handje macademia- en/of pecannoten (lichtelijk fijngemaakt/gehalveerd)
- (Balsamico)azijn
- Olijfolie
To do’s:
Kook de pasta zoals staat omschreven op de verpakking. Bak de magere spekjes in een pan (zonder olie, dit is niet nodig) en leg ze daarna op een keukenpapiertje zodat het vet wordt opgenomen. Snijd de aubergine in plakjes bak ze met het fijngeperste teentje knoflook in een grilpan. Bak de nootjes ook kort even mee. Ze mogen licht aanbakken, maar pas op dat ze niet te donker worden. Hier hoef je geen olie voor te gebruiken. Giet de pasta af, snijd de basilicum fijn en mix dit met de pasta. Snijd de avocado ook in blokjes en zit dit even apart. Doe de pasta op de borden en leg hier de sla, spekjes, avocado en geroosterde nootjes bovenop. Besprenkel de salade met wat olijfolie en azijn en maak de borden op met de plakjes gegrilde aubergine. En eten maar!
Volg Cotton & Cream ook op Facebook | Instagram | Bloglovin
Sara - Window On My Wardrobe Ik 3 februari 2014
Ik
Ziet er lekker uit!
X Sara