- 2 (kleine) peren
- 3 eetlepels medium sherry
- 2 eetlepels honing
- Rauwe ham – 2 of 4 plakken
- 2 kleine handjes rucola sla
- Parmezaanse kaas
- Walnoten
- Verse bieslook
To do’s:
1. Schil de peren en snijd het fruit in stukken van c.a. 2 cm. Zet een pannetje op het vuur met daarin de sherry en honing, warm dit zachtjes op terwijl je roert en totdat de honing in de sherry is opgenomen. Doe de stukjes peer daarna in de pan en kook het fruit in c.a. 10 minuten in de sherry-honingsaus zachtjes (op laag vuur) zacht. Keer de stukjes peer regelmatig om, zodat het zoete mengsel overal in de peer opgenomen wordt.
2. Bak de plakken ham een paar minuutjes in een grillpan krokant en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje. Snijd hier reepjes van.
3. Maak in de tussentijd de borden op met wat rucola sla. Verdeel de gekarameliseerde peertjes over de sla, en garneer vervolgens met de walnoten en reepjes krokante ham. Besprenkel de salade met de resterende honing-sherry saus en maak de salade af met Parmezaanse kaas snippers en bieslook.
Sandra Ik 9 december 2017
Ik
Serveer je warm of koud? De peer?
Marlieke Ik Auteur Ik 9 december 2017
Ik
Ha Sandra, je serveert ze een beetje op kamertemperatuur, of anders koud ook prima!