Hüttenkäse is een jonge, ongerijpte kaas die weinig vetten, calorieën en koolhydraten bevat. Een gezonde maar toch lekkere keuze. Vanwege de frisse smaak is deze kaas heerlijk in salades, maar ook in pasta’s. In dit recept wordt Hüttenkäse gecombineerd met zalm, bieslook, asperges, sla en een eitje. Een lekker, fris en licht gerechtje met smaken die perfect bij elkaar passen! Ben jij al een groot fan van Hüttenkäse? Hier vind je het recept voor een lekkere pasta: recept.
Benodigdheden (voor 2 personen):
- 3-4 eetlepels Hüttenkäse
- 200 gram gerookte zalm
- 10-15 stengeltjes bieslook
- 2 handjes veldsla
- 10 cherrytomaatjes
- 1/2 citroen
- Groene aspergetips (of gewone asperges, wanneer deze verkrijgbaar zijn)
- 2 eieren (gekookt of gepocheerd)
- Olijfolie
- Verse peper en zout
To do’s:
Snijd de gerookte zalm in blokjes/snippers, de cherrytomaatjes in vieren en de stengeltjes bieslook in kleine stukjes. Meng de zalm en tomaatjes in een slakom met de veldsla, Hüttenkäse en bieslook. Meng dit voorzichtig door elkaar en breng op smaak met peper, zout, olijfolie en citroensap. Gril in de tussentijd de groene asperges in een grillpan (of gewone pan, wanneer je deze niet hebt) en breng op smaak met wat peper en zout. Maak de borden op met de salade, leg hier de asperges bovenop en daar overheen het eitje, eventueel in plakjes gesneden. Eet smakelijk!