Vroeger was het eten van pannenkoeken een feestje. Dat is het nog steeds, en vooral wanneer je op zoek gaat naar lekkere smaakcombinaties om de pannenkoek perfect tot haar recht te laten komen. Daarom ben ik gek op dit recept voor een spelt pannenkoek gevuld met krokante kip en een pittige, zoete mango-gemberchutney. Een kleurrijk, gezond en vooral super smaakvol gerecht wat goed vult en waar je blij van wordt als een kind, zoals het moment dat papa vroeger een stapel pannenkoeken op tafel zette.
Benodigdheden (voor 2 personen):
- 200-250 gram kipfilet
- 1 paprika
- 1 sjalotje
- 1 rijpe mango
- 1/2 tot 1/4 rood pepertje
- 1 theelepel vers geraspte gember
- Eventueel: gembersiroop
- Citroensap
- Cayennepeper
- Peper en zout
- Verse koriander
Speltpannenkoeken
- 200 gram speltmeel
- 250 ml amandelmelk
- 2 eieren of 1 theelepel bakpoeder
- Snufje zout
- Olijfolie om te bakken
- Mixer
To do’s:
1. Maak de mangochutney door de mango in zo klein mogelijke stukjes te snijden en op smaak te brengen met een (half) fijngesneden pepertje, vers geraspte gember, wat druppels citroensap, snufje cayennepeper en eventueel een scheut gembersiroop. Zet dit even apart, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
2. Snijd de paprika in kleine blokjes en maak het sjalotje fijn. Snijd ook de kipfilet in blokjes en breng het vlees op smaak met peper, zout en een snufje cayennepeper.
3. Fruit het sjalotje met wat olie in de pan. Voeg daarna de kipfilet toe en bak het vlees in c.a. 8-10 minuten goudbruin en knapperig. Voeg de laatste paar minuten de paprikastukjes aan de pan toe.
4. Maak in de tussentijd het beslag van de pannenkoeken. Gebruik je eieren in het beslag? Doe het speltmeel dan eerst samen met de eieren in een beslagkom, mix dit goed door elkaar en schenk hier daarna steeds een klein beetje amandelmelk bij. Wanneer je geen eieren gebruikt en enkel bakpoeder, kun je alle ingrediënten meteen met elkaar mixen. Breng het beslag op smaak met een snufje zout.
5. Bak de pannenkoeken in een bakpan met wat olie. Schep één volle “soeplepel” beslag in de pan en draai de pan even rond zodat het beslag goed verdeeld is. Bak de pannenkoeken een paar minuutjes aan iedere kant totdat beide kanten mooi lichtbruin kleuren.
6. Leg op elk bord een pannenkoek. Verdeel hier de gebakken kipfilet en paprika overheen en maak de pannenkoek af met een flinke schep mango-gemberchutney. Garneer met verse koriander.
Anouk Ik 23 februari 2015
Ik
Ziet er heerlijk uit! Dit recept ga ik bewaren.
Liefs,
Anouk
Cotton & Cream Ik 23 februari 2015
Ik
Wat leuk om te horen Anouk. Vind ‘m zelf echt geweldig met heerlijke smaken. Fijne dag!x