Spelt pasta is een stuk gezonder dan gewone tarwepasta: voedzamer en beter voor je lichaam. Spelt bevat meer eiwitten, ruwe vezels en vitaminen B en bevordert de spijsvertering. Bovendien zorgt spelt voor een gelijkmatige bloedsuikerspiegel (= energie). Bij tarwepasta heb je vaak eerst een energiekick en vervolgens een vervelende dip. Daarnaast geeft spelt langer een verzadigd gevoel, dus heb je minder behoefte om te snacken! Dit gerechtje met speltpasta vind ik heerlijk door de combinatie van knapperige aspergetips, frisse citroenroomsaus, zoute kaas en krokante bacon. En niet onbelangrijk: heel makkelijk om klaar te maken!
Benodigdheden (voor 2 personen):
- 200 gram spelt pasta
- 10 plakjes bacon
- Een handje groene aspergetips
- 2 sjalotjes, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, uitgeperst of kleingesneden
- Scheut kookroom (light)
- 1/2 citroen
- Parmezaanse kaas
- Olijfolie om te bakken
- Peper en zout
To do’s:
Kook de spelt pasta zoals staat omschreven op de verpakking. Bak in de tussentijd de sjalotjes samen met de olijfolie en knoflook in een (wok)pan goudbruin. Voeg de groene aspergetips toe en bak deze c.a. 5 minuten mee. Voeg daarna een scheut kookroom toe, het sap van de citroen en wat peper en zout. Roer het geheel door elkaar en voeg ook de speltpasta toe wanneer deze gaar is. Meng de pasta, saus en aspergetips goed door elkaar. Bak in de tussentijd de plakken bacon in een grilpan krokant en snijd ze in reepjes. Maak de borden op met de pasta en asperges, strooi er wat Parmezaanse kaas overheen en garneer met de reepjes gebakken bacon. Strooi eventueel nog wat extra verse peper over het gerecht. Eet smakelijk!
Bibi Ik 17 april 2015
Ik
We hebben vandaag dit recept gemaakt met een klein beetje variatie, kastanje champignons erbij en geraspte kaas ipv parmezaanse kaas. Echt heerlijk! Bedankt!
Cotton & Cream Ik 17 april 2015
Ik
Hi Bibi, wat onwijs leuk om te horen dat het lekker was! Goede tip voor de variatie, ga ik onthouden. bedankt voor je leuke berichtje, goed weekend! X