Een van de meest gezonde groenten is spinazie, dat barst van de gezonde vitaminen (o.a. A, B2, K) en mineralen (o.a. mangaan, magnesium, ijzer). Wat is dan lekkerder als je dit ook nog combineert in een soep met andere groenten en kruiden die weer creamy, fris en pittig van smaak zijn? En niet onbelangrijk, ook nog makkelijk klaar te maken!
Benodigdheden (voor 3-4 personen):
- 300 gram verse bladspinazie
- 1,5 tablet tuinkruidenbouillon
- 1 avocado
- Half Madame Jeanette pepertje
- 15 gram verse basilicum
To do’s:
Kook een kopje water met een snufje zout in een pan. Voeg de spinazie toe zodra het water kookt en plaats de deksel op de pan. Laat de spinazie in circa 3 min slinken tot een klein geheel en roer af en toe om. Kook in de tussentijd de bouillon (1.5 tablet) in circa 750ml water. Vul een blender met de spinazie inclusief het sap en voeg daarbij een scheut bouillon en de gepelde avocado toe. Pureer dit alles tot een glad geheel. Naar smaak kunnen er alvast wat blaadjes basilicum aan worden toegevoegd. Vermeng al roerend de avocado-spinaziepuree met de overgebleven bouillon in een pan totdat het de gewenste massa heeft. Laat de soep op laag vuur staan en warm het geheel op. Snijd de Madame Jeanette pepertjes in kleine blokjes en versnipper de basilicumblaadjes. Besprenkel de soep met de versnipperde pepertjes en basilicum, en… Bon Appétit!