SPINAZIE OMELET MET ZALM EN COTTAGE CHEESE

Elke dag die cracker met kaas of salade met kip komt toch je neus uit? Wat mij betreft heb je aan inspiratie voor de lunch dan ook nooit genoeg. En tegenwoordig ben ik verslaafd aan eieren tijdens de lunch. Vroeger mocht ik er maximaal drie per week een dróómde ik er letterlijk van om elke dag eieren te eten. Nu blijkt een ei een waar superfood, die je best meer dan 3 keer per week mag eten. Nou, daar maak ik dan ook gretig gebruik van! Wanneer je trouwens meer wilt weten over eiwitten en wat ze doen voor je lijf, dan kun je dat hier uitgebreid teruglezen. En probeer vandaag deze spinazie omelet met zalm en cottage cheese eens.

Benodigdheden (voor 2 personen):

 • 3 handjes verse spinazie
 • 4 eieren
 • 75 gram cottage cheese
 • 6-8 stengeltjes verse bieslook
 • Pijnboompitjes (geroosterd)
 • 75 gram plakken gerookte zalm

TIP: serveer de spinazie omelet met een frisse veldsla-tomatensalade.

To do’s:
1. Snijd de verse spinazie fijn en bak de groenten met wat olie in de pan. Kluts de eieren, breng op smaak met peper en zout en meng dit met de spinazie.

2. Bak de spinazie omelet in c.a. 5-10 minuten gaar. Laat ‘m daarna een paar minuten ietwat afkoelen. Snijd in de tussentijd de bieslook fijn.

3. Leg de plakken zalmfilet in het midden van de omelet. Verdeel hier de cottage cheese bovenop, gevolgd door de fijngesneden bieslook en wat pijnboompitjes.

4. Rol de omelet op, snijd in plakjes en serveer met wat tomaatjes en/of een frisse salade.

Spinazie omelet met zalm Spinazie omelet met zalm1

print
Geschreven door

Marlieke Koks is de oprichtster van Cotton & Cream. Ze is meestal hooggehakt, gek op alles wat glittert, verslaafd aan reizen en een ontzettende lekkerbek.

Laatste reacties
 • Hmmm! Goed ideee. Ik krijg er spontaan trek van haha.

 • Add Your Comment

  • Ben benieuwd ga hem binnenkort maken. Lijkt me heerlijk.

 • Hi Anke, je reactie is niet goed geplaatst. Wat wil je precies vragen/commenten? :-) thx!

 • Gisteren deze omelet gemaakt voor een American Party van mijn zangkoor. Hij zag er niet zo mooi uit als op de foto op deze site, maar hij smaakte heerlijk.. (Ik rolde de omelet verkeerd om, de onderkant naar buiten en dat moet je dus niet doen.)
  Volgende week vrijdag ga ik deze omelet opnieuw maken voor een etentje met vijf mensen bij mij thuis. Ik serveer er dan een glas Spritz bij, een goddelijk drankje dat ik onlangs in Venetië leerde kennen. De Aperol die je ervoor nodig hebt is ook in Nederlandse slijterijen te koop. Je maakt Spritz door gekoelde Aperol en gekoelde Prosecco te vermengen, half om half… Je kunt ook een derde Aperol, een derde Prosecco en een derde Spa rood nemen.
  Ik verheug me nu al op dit drankje met omelet erbij, als voorafje

  Dank je wel, Marlieke, voor dit leuke en lekkere recept…

  • Dank voor je ontzettend leuke bericht, Anke! Heel fijn om te horen dat de omelet rol zo goed gesmaakt heeft. En inderdaad: met een ijskoude Aperol Spritz erbij helemaal een zomerse traktatie. Ik krijg er nu al zin in! ;) Tot snel weer!

 • Hoezo niet op die manier opgerold Anke?

 • Dag Ida, een omelet heeft een mooie kant, de bovenste, en een minder mooie kant, de onderste die op de bodem ligt van de koekenpan.
  Voor deze wraps moet je dus de onderste kant van de omelet bedekken met zalm en cotton cheese en dan oprollen.

  Ik deed het afgelopen vrijdag op deze manier en ditmaal zag het er echt prachtig uit en opnieuw smaakte deze omelet rol heerlijk. En met de Spritz erbij werd het inderdaad een zomerse traktatie, zoals Marlieke al voorspelde…

 • Hoi
  Als ik dit voor 3 personen maak, maak ik dan 3 omeletten? Gaat het bij 1tje niet een te dikke zijn?

  • Ha marie-claire, dan zou ik inderdaad 3 losse omelets bakken met 2 eieren pp en een handje spinazie. Succes!

 • SUPER LEKKER, en koolhydraatarm.
  Wat een heerlijk recept !
  Ik heb nog een kleine avocado geprakt en die ook door de eiermix geprakt. De cottage cheese vervangen door geitenkaas, en een beetje verse dille toegevoegd. We hebben zitten smullen van deze overheerlijke koolhydraatarme lunch.
  Dank voor het delen !

 • Net gemaakt en gegeten. Was heerlijk !

 • Wat lekker ga ik maken hoor je kan zoveel varieren met dit recept.

 • Maak je met bovenstaande benodigdheden 1 of 2 omeletten?

 • Lijkt me heerlijk maar heb wel een vraagje, kan je deze ook koud eten?

 • Ik had geen zalm en cottage cheese in huis, maar wel verse zuivelspread en rookvlees. Dat heb ik gebruikt en dat was me toch een partij lekker!! Wat groene pesto ertussen zou ook niet misstaan denk ik

 • Net gemaakt met geitenkaas zalm spinazie en eieren overige ingrediënten had ik niet maar miste ik ook niet! Heb gesmuld en zat behoorlijk vol… pfft hoeveel kcal zit in dit gerecht?

Reactie plaatsen